Jösses, nu hyr jag fel parkeringsplats också!

Herregud! Förutom att jag har för många hundar och inte fattar att man måste bo ensam ute i skogen för att hålla på med sånt där som kallas för hundträning så hyr jag nu även fel parkeringsplats! Suck, pust och stön. Vi är bara för mycket och för störande!

Ni som följer min blogg vet ju att jag har en granne som stör sig något enormt på att jag tränar med hundarna på gräsplanen utanför, på grund av att hennes hund inte kan bete sig när hon väljer att gå förbi utan att försöka jobba på att få sin hund att gå fint i kopplet. Hade jag en sådan hund och inte orkade ta tag i problemet, då hade jag valt att gå en annan väg.

Ligger hundarna på uteplatsen, då gör hennes lilla hund utfall hela vägen förbi vårat staket. Självklart triggar det igång mina hundar att skälla, men även om jag är ute samtidigt och säger åt dom att vara tysta och stilla så låter det helt hysteriskt på andra sidan staketet.

Grannen har fräst ur sig att jag ska ta in hundarna, att jag inte borde ha hund, att man får flytta ut på landet om man ska hålla på med sånt där (d.v.s träna hund) och den senaste tiden har hon låtit som ett mongo och härmat mina kommandon när jag tränar med hundarna. Har jag ropat ”Bra Thyra!” så har grannen mumlat ”Baaa, baaa, baaa!” när hon gått förbi. En annan granne, i andra änden av huset, han staplar ut med sin rullator och tycker det är roligt att titta på när jag och hundarna tränar.

Nu ikväll mötte jag grannen och hennes morrande hund precis utanför deras port när jag hade varit och köpt pizza. Jag hann bara tänka ”Vad kommer det för kommentar nu?” så öppnade hon munnen och frågade spydigt om jag hyrde parkeringsplats nummer 74. Jag svarade i normal ton att det gjorde jag. Varför hon ens frågade vet jag inte, för att det är min bil som står där nu visste hon ju redan… Jag har hyrt den platsen sen i måndags, för just nu har jag två bilar och behövde en till parkeringsplats i väntan på att den ena blir såld.

Grannen himlade med ögonen och suckade tillbaka att jag står ju för nära! Då rann det över för mig, som står med halva bilen parkerad på gräsmattan med hänsyn av hennes gubbe som ska ta sig in och ut ur bilen med kryckor. En riktigt ful groda hoppade ur munnen på mig och jag gapade åt henne att ”Jag står ju för i helvete med halva bilen på gräsmattan, fast att jag betalar för en hel parkeringsplats!”. Sen fortsatte jag att gå, och i hallen berättade jag för Lenny vad som hade hänt medan jag klädde av mig ytterkläderna.

Han fick själv nog, och ringde upp och pratade med gubben. Han hade inte alls samma ton som hans fru, utan bad nästan om ursäkt för hennes beteende och sa att han skulle prata med henne när hon kom in igen… Det kändes bra att han fick veta hur vi kände i allt det här, och efteråt smakade pizzorna väldigt bra! Annars kan ju en sån där grej förstöra en hel dag.

27 mars, 2015 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Jösses, nu hyr jag fel parkeringsplats också!”

 1. Carin:

  Kan vi inte ha kennel träff på er lilla gräsplätt?? 😉

 2. Gunilla o Tindra:

  Stackars er som har en sån granne.
  Ni har väl kollat att er barnvagn får godkänt av henne.
  Vore skönt för er om ni kunde skratta åt eländet. Hon kan ju inte må bra.
  Ut med magen o hakan och säg nåt avväpnande o vänligt nästa gång du ser henne. Så kanske hon kommer av sig. Kram

 3. lizzy o Nitro:

  Tråkigt med en sån jobbig granne. Bra att du röt tillbaka!!

 4. Lena:

  Skriv ner så mycket du kan med dag, tid och hennes kommentarer/åsikter oavsett vad det än är samt när hennes hund skäller och prata med din hyresvärd. Efter det så mailar du in varje enskild rapport. Har du tur kan hon bli vräkt.

  ”I ett bostadsområde kan en skällande hund anses vara en sanitär olägenhet och ställa till obehag för både sin ägare och närboende familjer.”

  Svar: Att hunden skäller bryr jag mig inte så mycket om, men skulle hon klaga på att mina hundar skäller så kommer hyresvärden få veta att hennes hund låter minst lika mycket och dessutom är aggressiv.

 5. Anna @ Rocktassar:

  Men kära nån. Hoppas det blir nån ordning på henne nu när Lenny ringde gubben. Sånadär tanter och deras påhopp kan ju verkligen förstöra en hel dag :(( Nej fy vad ledsamt. Med gravidhormoner dessutom! 🙁 Usch, hoppas du slipper fler påhopp!

 6. Pia:

  Bra att du röt i. Det finns ju gränser för vad man ska behöva tåla ju! Alltså kan inte den där grannen själv flytta ut i skogen och göra oss alla en tjänst? Vilken bitterbutter. Så där ska du inte behöva ha det. Hoppas att hon har lugnat ner sig nu. Annars får ni anmäla henne till charmkurs.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: