Freestyletävling på Dog-O-Rama

Idag var det Thyras tur att få tävla, och då tävlingen började 1 1/2 timme tidigare än igår så blev det att gå upp riktigt tidigt. Hundarna fick en promenad på närmare 45 minuter, och båda två rastade av sig ordentligt. Sedan blev det en snabb frukost innan det var dags att packa in oss i bilen och åka till Dog-O-Rama.

Efter att jag bockat av mig och Thyra på startlistorna och lämnat in musiken så gick vi ytterligare en sväng. Thyra fick ju inte banvandra eftersom att hon löper, och en extra promenad skulle ju inte skada. Vi hade våra grejer i löphörnan, men Thyra fick faktiskt sitta kvar i bilen. Hon hade sällskap av både Lhine och husse, så det kändes faktiskt som det lugnaste alternativet. Då slapp hon ligga och bli laddad av stämningen och musiken, och behövde inte heller tråna efter alla snygga killar.

I väntan på att klass III skulle dra igång så tränade vi ett litet kort pass, och sen fick hon hoppa in i bilen igen. När det bara var två eller tre ekipage kvar före oss så ringde jag till Lenny som fick låta Thyra kissa och sedan komma bort med henne till löptiksingången. Där fick hon ta på sig tikskyddet, och så gick vi bort till uppvärmningsytan när ekipaget före oss gick in på planen.

Idag tänkte jag att vi skulle prova lite nya grejer. Dels att jag inte skulle hålla på och styra med henne innan vi blev inropade, utan hon fick bara vara, och så hade jag henne i mellanposition när vi gick in på planen. Vi har ju riktigt sega ingångar på planen annars, och det blir liksom lite som en dragkamp, men i mellanpositionen så är hon ju i arbete från början. Det blev världens skillnad!

Trots en aktiv ingång så hade jag en helt annan hund med mig inne på planen idag. Thyra var lugn och sansad. Det var inte alls samma drag i henne som det brukar, och det kändes jättebra! Hon lyssnade, satte inte en enda tass fel! Men, så stannade musiken när Thyra stod på mina fötter. Vi stod kvar där i något som kändes som evigheter, med hopp om att musiken skulle komma igång, innan domarna bröt oss och sa att vi var tvungna att starta om.

Jag svor lite för mig själv. Det kändes så typiskt! Men det var bara att kliva av planen, belöna Thyra lite lätt och sedan göra om allt från början. Thyra gick tyvärr upp lite i stress under omstarten och det blev några små missar och ett rejält skall av frustration, men hon fuskade iallafall inte vid apporteringen av svärdet. Vi möttes av många fina ord när vi klev av planen och folk var imponerade av att vi kunde gå in och köra igen, men när vi fick bryta så tänkte jag att det finns mycket värre saker än musikstrul. Shit happens liksom.

På prisutdelningen visade det sig att vi vunnit klassen med en marginal på mer än 2 poäng! 27.20 poäng och cert fick vi. Wow! Det var dessutom det hittills högsta poängen som delats ut under helgen.

I väntan på att eftermiddagens klasser skulle dra igång så gick jag och Lenny en sväng med hundarna. De fick rusa av sig på en fotbollsplan, och springa ett par gånger mellan oss. Till slut så blev de faktiskt lite trötta och tappade i tempo. Det kändes som en bra urladdning inför Thyras nästa start. Därefter gjorde vi om samma procedur som på morgonen. Thyra fick sitta i bilen och så ringde jag till Lenny när det började närma sig vår tur.

När vi stod och väntade utanför uppvärmningsytan så satt Thyra och skakade och pep, för border collien Vera som startade före oss var så himla söt tyckte Thyra. Jag blev lite stressad över det, men Maggan lugnade mig och tipsade om att låta Thyra leta lite godis på marken istället. Det tog jag till mig, och inne i uppvärmningsringen gjorde jag så att Thyra fick frysa mot några godisbitar på marken. Då hade hon inte tid att tänka på annat.

Vi gjorde samma ingång som på morgonen, och Thyra kändes lugn och sansad även den här starten! Vilken känsla. Hon gjorde de små stoppen jag lade in, och vände snyggt när hon skulle backa tillbaka till mig. Det blev inte alls samma vida båge som det brukar bli. Inget fusk vid svärdet den här gången heller, utan det var bara precis i slutet som hon hade lite bråttom och lade in en extra snurr innan hon satte sig fint med svärdet i munnen.

Det kändes så skönt att vi fick gå in och göra en till lugn start, utan att musiken strulade. Revansch! Nu hoppas jag att Thyras lugn inte bara berodde på löpet, utan på de nya små grejerna vi gjorde precis innan det var vår tur och på den nya ingången. Thyra har ju aldrig(!) löpt på en freestyletävling förut, trots att vi tävlat ganska aktivt sedan debuten i klass I för snart fyra år sedan, så jag har ju ingen annan tävling att jämföra med.

Prisutdelningen hölls direkt efter att klassen var klar, och vi ropades upp som vinnare igen! Samma poäng som på den första starten, men den här gången med hela 3 poängs marginal. Vi vann båda klasserna med 27.20 poäng och cert! Dessutom så knep vi den första kvalplatsen till Agria Freestyle Elite Challenge 2015! Vilken dag! Det blev ju verkligen full pott, både prestations- och resultatmässigt. Jag tror även att vi redan är kvalade till SM 2015!

15 mars, 2015 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Freestyletävling på Dog-O-Rama”

  1. Elin:

    Grattis igen, ni slutar aldrig att imponera!

  2. Linda:

    Ni är fantastiska på att prestera! Stort grattis!!

  3. Cattis, Trazzel och Nemo:

    Stort grattis!

  4. Gunela:

    Så impad, som vanligt ☺️ grattis!

  5. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis till båda tjejerna! 🙂

    Vi som inte var på plats vill ju förstås se film 🙂

  6. Karin:

    Grattis till de fina prestationerna !!
    En film, som det står här ovanför också, hade varit toppen 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: