Årets första träning på bruksa

Idag ville jag försöka köra igenom programmet med Lhine, med rätt rekvisita och till musik, och för att få göra det ifred så åkte vi in till Linköpings brukshundklubb på eftermiddagen. Bitterfi**an till granne håller på att störa ihjäl sig när jag är ute och tränar med hundarna, och ett sådant störningsmoment kände jag att vi inte behövde. Förut har hon bara kastat spydiga kommentarer, men nu låter hon som ett mongo och härmar allt jag säger…

Innan jag och Lhine gav oss på vår utmaning så tränade jag lydnad med Rhiva en stund. Det blev rutskick idag igen, och så passade vi på att träna på hopp över hinder. Vi började träna på klass II-hoppet i höstas, och körde bara några få pass så idag var allting lite rostigt. Jag fick ställa matskålen långt, långt bort för att hon skulle hinna koppla vad ”Sitt!” betydde innan hon redan hade ätit upp belöningen…

När vi ställde upp inför rutan hade jag ingen aning om var Rhiva egentligen skulle ta vägen. Det låg ju spännande löv lite här och där, och för nyfikna Rhiva så är ju saker som sticker ut från allt det andra väldigt spännande. Mitt förberedande kommando verkar dock ha börjat sätta sig, för när jag skickade iväg henne så sprang hon rakt mot rutan. Hon hamnade inte helt rätt i den, men hon försökte sitt bästa. Duktiga lilla buse!

Sen var det då Lhines tur, och det blev ett långt träningspass. Utan allt för mycket hjälper och ganska tävlingslikt så tog vi oss igenom kortare och längre bitar av programmet, och det gick bättre och bättre för varje repetition vi gjorde. Vi har inte tränat med rekvisitan tidigare i år och jag trodde att Lhine skulle bli störd av den och ha svårt att både hitta och hålla position, men det gick mycket bättre än förväntat!

Det blev ett riktigt bra träningspass, och jag lyckades faktiskt komma på två små ändringar som får vara de sista innan vi debuterar med programmet. Nu tycker jag att planeringen och variationen känns helt okej! Musiken måste jag redigera lite lätt bara, och lägga in en liten paus på ett ställe. Magen har liksom börjat ta plats och gör mig både långsam och osmidig emellanåt.

När jag kände att vi inte skulle komma mera framåt för idag så avslutade vi, och innan vi åkte hemåt så gick jag och Thyra en promenad runt klubben. Hon hade nog gärna velat få sig ett träningspass hon också, men jag tror inte hon blev missnöjd över att få en egen promenad med matte och en boll.

4 mars, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: