100 dagar kvar…

180 dagar har gått och nu är det bara 100 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum! Även om livet inte ser ut så som jag hade tänkt mig, och inte heller kommer göra det, så har jag ändå kommit över den värsta paniken och har istället börjat se en ny framtid. Det låter kanske jättesvamligt, men sedan Rhiva rycktes ifrån oss så har jag börjat se saker på ett annat sätt. Jag har exempelvis haft panik över att vi bor trångt och saknar ett rum att göra till barnkammare, men det finns faktiskt värre saker här i livet!

Sedan början av det här året har vi letat efter en större lägenhet, men vill förstås inte bli av med våran uteplats. Det känns som att den verkligen kommer vara guld värd när Pyret har anlänt, för vem vet hur lång tid det kan ta på morgonen innan man kommer ut på en promenad?

Vi får tränga ihop oss lite extra i sovrummet, så att en spjälsäng och en extra byrå får plats, och i badrummet får det bli att sätta upp ett vägghängt skötbord. Den första tiden kommer det säkert fungera alldeles utmärkt, för en liten bebis har ju ingen användning av ett eget rum. Självklart kommer det kännas tråkigt att missa biten med att inreda en barnkammare, men som sagt så finns det värre saker här i livet och jag vill verkligen inte flytta till en lägenhet utan uteplats!

På tal om spjälsäng, så var jag och fyndade en begagnad sådan igår och fick med både madrass, spjälskydd och ett helt gäng med dra-på-lakan. Det trodde jag inte heller, att jag skulle vilja köpa begagnade saken, men vad spelar det för roll så länge grejerna är hela, rena och fräscha? Plånboken mår ju så mycket bättre av det också.

29 mars, 2015 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “100 dagar kvar…”

  1. Susanne:

    Barnkammare/barnrum är ju trevligt att ha men våra har sovit i vårt sovrum till 2 år. Innan de har de egentligen ingen nytta av ett eget rum, bättre med leksakslåda i v-rummet där man har uppsikt hela tiden.

    Det kommer bli superbra det där, och begagnat är bra. oftare är tyget mjukare och skulle där finnas gifter i textilen (om man är sån som oroar sig för det) så är det sedan länge borttvättat 😛

  2. Sandra:

    Vi bodde i en tvåa med två barn, flyttade till större när dom var 1 och 2,5 år och fram tills dess delade vi rum allihopa 🙂
    Som Susanne skriver, vardagsrummet är ett alldeles perfekt lekrum 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: