Vilodag

Efter en väldigt rolig, men ganska tuff helg, så behöver nog Lhines hjärna en dag eller två för att återhämta sig, så idag har vi varit ute och cyklat en sväng och roligare än så kommer det inte bli. Det var en väldigt trevlig cykeltur, tills vi mötte en något intelligensbefriad hundägare.

Mina hundar hade precis fått frikommando och sprang ute på en gräsmatta när jag ser att det kommer en hund lite längre bort. Jag kallar in mina hundar så att de går bredvid varandra på min vänstra sida. Det är en ganska (väldigt) smal stig jag cyklar på, och när vi närmar oss den andra hunden med sin husse så inser jag att han kommer inte gå åt sidan med sin hund. Det är inte direkt en moutainbike jag har, men jag styr ut i det höga gräset och trampar på samtidigt som jag håller ett öga på den andra hunden – för ni ska ju inte tro att den har blivit uppkopplad, utan den sitter mitt på stigen med husse stående bredvid.

Precis när jag och hundarna har cyklat förbi, så far den andra hunden självklart upp. Hussen brydde sig inte såklart, för mina hundar såg väl jättesnälla och gulliga ut, så jag får vråla i så inte hans hund kommer fram till mina. Fan vad trött jag blir sånt där jävla folk. Usch! Mina hundar såg alldeles förskräckta ut när jag vrålade, för de hade fokus framåt och hade inte lagt märke till att det var en annan hund på väg upp i arslet på dom.

Jag vill aldrig nånsin att främmande hundar springer fram till mina hundar, och nu är jag dessutom lite extra rädd om Thyra. Nu får hon inte träffa och hälsa på såna hundar som hon normalt inte umgås med. Vi håller oss alltså till gänget ute hos mamma samt de som vi träffar i stort sett dagligen ute i parken.

28 september, 2009 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Vilodag”

 1. Maria:

  SUCK!!!!! Blir sur bara jag läser ditt inlägg:(

 2. Nina:

  OK Skata, har så jävla svårt med vad det är för sort, jag lär mig visst alldrig det 😀
  Grattis till appellspåret med Lhine,vilka bra poäng ni fick. Jag skickar över Lia till dig 😀
  Vad jobbiga sådana människor är när det inte kan koppla upp hundarna, tur att den reagerade på ditt vrål.
  Ha det.

 3. Funderat:

  Hur kan man cykla med en hund som ska ha valpar. Hundarna ska ta det lugnt då och gå vanliga promenader och sedan ska man dra ner mer och mer på dem när det börjar närma sig födseln.

 4. Caroline o. Lukas:

  Ne hundar upp i arslet vill man inte ha. Lukas fick en schäfer den vägen och de sviterna sitter i än 🙁 *muttrar*

 5. Gunilla:

  Till Funderat! Konstigt namn du har.
  Det gäller väl mer ganska långt gångna tikar inte en som är pigg som en mört och bara längtar efter att få röra sig. Det är inte första gången Sandra och Thyra är med om detta. Och förra gången blev det helt underbara valpar och det blir det med all säkerhet den här gången också.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: