Träning med stödlinjer

Hade tänkt att jag och Lhine skulle träna på grusplanen idag, men jag råkade visst åka lite fel. Orkade inte vända, så vi lånade en fotbollsplan istället. Det var fruktansvärt smidigt att använda mig av alla linjer när jag ställde upp planen.

Momenten vi tränade på idag var dumrutan, inkallning (raka), rutan och dirigeringsapportering. Dumrutan kändes jättebra. Det är sällan hon gör fel, och hon jobbar verkligen på i transporterna. Tränade en del stadga i skiftena också med lite olika retningar.

Inkallningarna blev som jag redan nämnt raka. Slängde en boll bakom mig när hon drog på ordentligt. Sedan var det då dags för rutan, och Lhine sprang 2/3-väg ut till konen och sen vek hon ut några meter åt höger och ställde sig. What? Kan inte alls komma på vad vi gjort för att hon skulle kunna få för sig att göra så. Det blev iallafall rätt till slut.

Dirigeringen till rutan tog hon direkt, även om hon sprang lite snett först. Kändes dock väldigt bra att hon gick åt rätt håll, samt började leta efter rutan när den inte låg i den riktningen som hon sprang. Belönade stoppet i rutan, och sen gjorde vi några inkallningar från rutan också.

Dirigeringsapporteringen gick superbra! Konskicken är jättefina, men jag måste ge stoppkommando tidigt för annars springer hon förbi. Provade att inte säga något, för att se om hon skulle stanna av sig själv – men icke. Även här tog hon dirigeringarna bra. En lite halvläskig, men ändå snygg grej, som Lhine gör är att hon går på insidan av rakaste vägen och använder sig av mittapporten för att hitta högerapporten. Ungefär som att hon tänker ”Där är mitten, då ska jag mera häråt…”. Åt vänster går hon rakt på, men slänger ändå ett öga på mittenapporten även då.

När Lhine var färdigtränad fick Thyra komma ut och flamsa en stund, innan fotbollsplanen skulle bli friserad. Han som körde traktorn körde nästan över alla konor och hattar. Hade det inte varit enklare att stanna traktor, öppna dörren och fråga om jag kunde plocka ihop mina grejer? Jag var så inne i det jag och Thyra gjorde så jag hade inte märkt att traktorn kom körandes…

3 september, 2009 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Träning med stödlinjer”

 1. Maria:

  Gräsklippemannen vart lite sur kanske:-) Har själv fått mina utskällningar när jag tränat med Rocky på fotbollsplanerna här omkring. Tydligen ser folk ingen skillnad på rastning & hundträning…

 2. Catherine:

  Halloj tack snälla du!
  Vad skönt att Thyra äntligen har börjat att löpa, nu håller vi tummar för många valpar!
  Ja du dessa fotbollsnissar, äldsta sonen spelar fotboll, planerna är rätt heliga:D;)Hi hi vågar inte ge mig ut på såna planer, däremot tränar jag brevid ett elljus spår, kanonbra träning, folk springer förbi;=)Skulle gissa att ni ska snart ut i eliten, håller tummarna för att det går vägen!

 3. Johanna, Hilda & Edda:

  Den där lilla skitungen är duktig hon 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: