Svårt spår med kraftig viltstörning

Idag har Lhine fått spåra igen, och gett sin matte hjärnspöken. Hon gick nämnligen över slutpinnen, som jag varit finurlig och gömt under en stor tuss med gräs… Hård blåst, spöregn och en hare som skuttat genom spåret blev alltså lite för svårt. Fast nu när hon gått över slutpinnen för första gången, så kanske hon inte gör om det på bra länge?

Det blev iallafall ett appelliknade spår, på en åker med stubb och gräs. Sträckorna blev långt ifrån raka och fina, för jag hade inte direkt något att ta sikte på och hela marken lutade. När jag började traska ut spåret så var det bara halv storm, men ganska snart så började det vräka ner regn också. Nu två timmar senare är det strålande solsken såklart…

Spåret fick ligga en halvtimme innan jag selade på Lhine. Första sträckan gick kalas, och likaså första vinkeln. Andra sträckan hade jag inte riktigt koll på hur den låg, men Lhine hittade andra pinnen och vi kom även fram till markeringen jag ställt ut några meter innan vinkeln. Även andra vinkeln tog Lhine fint, men sen började hon cirkla omkring. Jag stod lugnt kvar och lät henne leta efter spåret.

Helt plötsligt far det upp en hare mitt framför nosen på Lhine. Jag sa ingenting, och Lhine såg mest förvånad ut och undrade vad det var som for iväg. Hon tittade efter haren några sekunder innan hon satte ner nosen i backen igen. Sista sträckan tog ganska lång tid, men det stank väl helt enkelt hare i spåret. Den låg verkligen mitt i spåret där jag gått, och Lhine höll nästan på att trampa på den.

Slutpinnen gick Lhine som sagt över, och jag visste inte själv riktigt var den låg. Jag hade dock satt en markering en bit före slutet, så jag tog tillbaka Lhine dit och så hjälptes vi åt att hitta slutapporten. Att hon gick över den kommer orsaka stor nervositet när det är dags för bruksdebut, men jag är väldigt nöjd att hon ändå redde ut spåret ända fram till slutet trots halv storm, spöregn och en taskig hare.

24 september, 2009 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Svårt spår med kraftig viltstörning”

  1. Maria:

    Tycker att det verkar som hon gjorde ett alldeles strålande jobb med tanke på svårighetsgraden i spåret.

  2. Linda,Olle,Minus:

    Hon är duktig! Blir debuten snart?

  3. Terese & Gus:

    Kanon att hon självmant tog upp spåret! Hoppas ni slipper harar på debuten, hon som gick spåret innan mig hase en hel flock harar i sitt spår 2 min innan dom gick på:p

  4. Anna,Ludde&Shappo:

    Tack så mycket för grattiset 😉 Nu är det bara ”resten” kvar.. hehe.

    Himla bra att själv orka sätta ner nosen igen och gå tillbaka till fokus efter att en hare skuttat framför henne! 🙂 Tycker det låter som att hon har stenkoll på läget!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: