Träning med landslagskamraterna Ida och Nathalie

Det är jättelänge sen jag och Nathalie tränade ihop, men idag hade vi planerat in en kvällsträning med både Nathalie och Ida. Tyvärr så blev Ida tvungen att hoppa in och jobba, men vi passade på att träna precis utanför hennes jobb så att hon hann vara med en stund.

Det blev ett jättetrevligt träningspass, även om det inte började så bra. Där vi skulle träna fanns det jättebra träd att binda upp hundarna i, så jag gick och hämtade Thyra, Lhine och Rhiva för att slippa gå till bilen varje gång jag skulle byta hund. Som vanligt så hade jag glömt att ta med ett koppel till Thyra, så hon fick ligga lös. Det gick fint ända tills Ida kom gåendes…

Skällandes sprang Thyra iväg för att hälsa, och då satte även Lhine igång att skälla. Det drog igång Rhiva som också ville hänga på och hälsa, så hon for upp och tänkte inte på att hon var uppbunden och hade av kopplet i en smäll. Först blev jag arg på Rhiva, men sen blev jag arg på Thyra (som i princip aldrig får skäll) och på Lhine som stod och gapade. Totalt kaos!

Efter att jag knutit ihop Rhivas koppel igen så blev alla tre beordrade att gå och lägga sig. När jag, Ida och Nathalie stått och pratat en stund gick jag och kopplade loss Rhiva och tänkte att jag skulle utnyttja alla svåra störningar för lite kontaktträning. Det var ny plats, roliga människor och så låg ju Ayax en liten bit bort. Dom två är helt tokiga i varandra.

Rhiva var supersugen på att få träna och hade jättefint fokus, så istället för bara kontaktträning så tränade vi fritt följ fram och tillbaka framför Ida och Nathalie, runt Ayax och tvärs igenom där vi bundit upp hundarna och lagt alla grejer. Rhiva var jätteduktig! Bara det att jag kunde koppla loss henne utan att hon ens gjorde att försök att springa fram och hälsa.

Thyra fick träna freestyle, förstås, med lugna belöningar. Det är min taktik inför VM, att hålla henne nere på jorden under träningspassen och inte låta henne varva upp. Det låter kanske tråkigt, men hon tycker ju träningen i sig är så himla rolig och tävlingar är ännu roligare. Hon behöver inte motiveras och jobbas upp, utan som sagt dämpas lite så att det inte blir för mycket när det är dags för tävling. Energin får hon göra av med vid sidan om istället.

Lhine fick också träna en stund, tillsammans med Nathalie! Det tyckte hon var superkul, och vad snyggt hon gick. I position 1 och 5 gick hon med höga framben och stampade på ordentligt med bakbenen. Det lös glädje och energi om henne och man såg att hon fick jobba för att hålla ihop. Lhine blir nog väldigt gärna utlånad till Nathalie fler gånger.

Rhiva som varit duktig och legat platt och stilla fick träna en liten stund till sen innan vi packade ihop våra grejer, som var fler än när vi kom dit, och åkte hem… Bilder på de där extra grejerna kommer imorgon, eller en annan dag.

14 juli, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: