Mera, mera träning!

Jag tror att jag har hittat en bra rutin nu för att hundarna ska få lite träning varje dag. Istället för att gå och vänta på svalare väder så går vi ut vid 17.30-18.00 och kör fram tills att det är dags för kvällsmat. Då blir inte klockan så himla mycket, och jag hinner få annat gjort både före och efter. Värmen verkar ju inte ge med sig, så det är bara att stå ut och köra korta pass.

Efter ett trevligt heelworkpass med Lhine och ett bra lydnadspass med Rhiva så följde Lenny med ut idag och hjälpte till med Thyras träning. Backandet och sidostegen bakom min rygg känns det bara dumt att försöka träna på utan spegel, så idag fick han tala om vad som hände och klicka när Thyra gjorde rätt.

Den lilla högtalaren fick följa med ut idag med, och Thyra såg genast lite fundersam ut. Det började lite struligt, men så småningom verkade hon koppla bort musiken och tittade/lyssnade på mig istället. Hon backade rakt och fint, vilket vi jobbat på ett tag, och även där använde jag asfalt och gräs som en gräns precis som igår. Från den ena gräsmattan fick hon backa över asfalten till den andra gräsmattan.

Sidostegen bakom ryggen började snett, och när hon inte fick något utdelning för det så stod hon still istället. Då fick vi träna en stund nos mot näsa innan jag kunde vända ryggen till. Att jag ville att hon skulle gå längs gränsen med framtassarna verkade hon fatta snabbt, och efter att Lenny klickat för 1-2 steg ett par gånger så kunde vi lägga på fler steg snabbt. När vi tränat klart fick hon lägga sig ner en stund och så väntade vi ut tills hon var avslappnad innan vi gick in.

22 juli, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: