Många mil för några minuters träning

I torsdags skickade jag iväg ett desperat meddelande till Heléne Lindström och berättade att Rhiva, som hade tappat bort läggandet på Höstglädjens lydnadsdag i juni, nu var lite väl duktig på det därmed börjat tjuva både under raksträckor utan koppel och vid kommendering. Jag fick snabbt svar, med några enkla och egentligen väldigt självklara tips.

Med Lenny som tävlingsledare så provade vi dom tipsen redan samma kväll, och det blev skillnad direkt när jag visste hur jag skulle göra. Förutom att Rhiva inte tjuvade en enda gång, så fick vi även till ett mycket bättre fotgående! Visserligen tjuvade Rhiva bara en gång förra gången Lenny kommenderade oss, så jag ville ju prova det med mamma som tävlingsledare också.

Idag körde vi ett kort pass, och eftersom att jag kommit fram till att jag har svårt att gå på mammas träningsplan åkte vi ner till Valdemarsviks brukshundklubb för att träna med Rhiva. Vilken skillnad det blev när jag fick gå på plan mark. Rhiva gick mycket bättre! Vi tränade enligt Helénes tips, och det blev varken några tjuvlägganden eller att Rhiva saktade av i tempo. Istället gick hon med blicken klistrad i mitt ansiktet och tänkte minsann inte bli lurad av mammas kommenderande.

Det känns bra så himla skönt att vi verkar ha fått ordning på det här nu!

19 juli, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Många mil för några minuters träning”

  1. Nettan:

    Ni var jätteduktiga båda två och snabbt gick det eftersom att jag inte hade någon hund som fick beträda planen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: