Jag tror att jag blir galen snart!

Det är inte många gånger jag har satt ihop momenten läggande och ställande under gång, men ändå så har jag en hund som släpper i position, tjuvar och lägger sig på ordet ”Kommendera!”. Min idé om att någon står och tjatar ordet utan att något händer verkar inte alls funka, och nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Tänk om man kunde gå in i en hunds huvud och radera vissa bitar…

Vi var och tränade i Hälla igår, men då blev allt pannkaka. Jag tror inte att vi ska köra hela moment där, utan bara träna, för jag tycker det är svårt att gå på mammas träningsplan som lutar åt alla möjliga håll. Jag hade ingen bra känsla alls efter träningspasset, och på vägen hem så kändes det som att jag ville göra om och göra rätt när vi kom hem. Det lät jag bli, för vi behövde nog få sova på saken.

Idag åkte vi till Linköpings brukshundklubb och tränade en liten stund. Ett kort och intensivt pass då en massa äckliga flugfän gärna ville bita mig och suga mitt blod, vilket jag tydligen inte tål och får världens svullnader av. Vi körde iallafall igenom klass I, och till skillnad mot igår så kändes fotgåendet ungefär tusen gånger bättre. Rhiva hade fin kontakt och satte sig snabbt ner i halterna med alert blick.

Därefter fortsatte vi med momenten i tävlingsmässig ordning, vilket jag inte kommer fortsätta med, för när vi kom till ställandet så försökte hon tjuva och lägga sig ner. Vi gjorde om, gick långa raksträckor med belöning innan hon till slut fick göra ett ställandet när hon gick snyggt. Apporten fick hon ta utan kommando, då hon gärna får vara sugen på den, och hoppet var inga problem fast att jag hade lagt på en planka extra.

Innan vi åkte hem lekte vi en stund och tjoade, och jag kastade iväg leksaken långt så att hon fick springa ur sig. Vad roligt det är att kunna göra det nu. Hon som länge fick ha leksaksförbud för att det slog över i huvudet på henne. Nu är det liksom full fart ut och sen lägger hon i en extra växel på vägen in. Igår fick hon spelet när vi lekte ute hos mamma, men jag lät henne hållas och hejade istället på henne för nu känns det som att jag kan lita på henne.

16 juli, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: