Det är så kul med freestyle!

Vid 17-tiden idag så träffades jag, Ida och Nathalie för att träna tillsammans här i Linghem. Vi var rött trötta och sega alla tre, plus att det var jättevarmt, men Thyra hon var på tårna och verkade inte känna av värmen överhuvudtaget. Min tanke med dagens träningspass var att köra igenom programmet och inte göra någon grej av det efteråt, men det gick inte alls som planerat. Våran låt fick stå på i bilen, så Thyra drog igång direkt.

Istället fick jag röra mig i slowmotion och lägga in en massa stopp för att hon inte skulle gå på autopilot och rusa genom programmet. Det fuskades, slarvades och det kändes som att hon försökte skynda på mig. ”Hallå! Skynda! Du missar ju tajmingen!”. Fram till VM får det nog ett träningspass varje dag med musiken på, fast att vi tränar helt andra grejer än rätt sak på rätt plats.

Lite tur var det väl att det blev en del slarv, för nu har vi flera bitar som vi måste slipa på. Annars brukar jag tycka att det är lite svårt att komma på vad vi ska träna på. Att det blev slarv är ju inte konstigt, för vi är ju inte alls i tävlingsform. Att det gick så bra för oss förra året tror jag berodde på att vi tävlade så mycket. Nu inför VM kommer det ha gått lite drygt 3 månader mellan starterna… och risken finns ju att Thyra flippar ur totalt när hon äntligen får tävla igen!

Jag får som sagt försöka minimera den risken genom att träna varje dag, försöka belöna henne på ett sätt som talar om för henne att hon gör rätt men inte är superduktig, och på så sätt få henne att tagga ner lite. Ida hade en idé om att ha låten på när vi gör något tråkigt, men vad tycker Thyra är tråkigt? Det är väl badkarsbad och trimning isånnafall, och det kan vi ju inte pyssla med varje dag.

Aja, det är väl egentligen ett riktigt lyxproblem jag har.

20 juli, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: