Årsdebut och lydnadsdebut

Idag har jag och Rhiva varit iväg på årets första tävling tillsammans, och debuterat i lydnadsklass I. En kvällstävling på Valdemarsviks brukshundklubb som jag anmälde oss till i sista sekund. Velade länge om jag skulle anmäla eller inte, men kände att jag behövde en spark i baken.

När man anmäler till en kvällstävling så tänker man ju att det ska vara svalt och skönt väder, men redan i helgen så stod det att det skulle bli veckans varmaste dag just idag. Jag hade hoppats på att det inte skulle bli så, men fick inte som jag ville. När jag kom hem efter jobbet, en timme innan vi skulle åka, så funderade jag på om det ens var värt att åka. Skulle någon av oss orka vara fokuserad?

Vi åkte iallafall, och kom fram en halvtimme innan samling. Rhiva fick rasta av sig och sedan gick vi upp till klubbstugan så att hon fick ta en kall dusch och vänja sig vid röran en stund. Det ett himla vandrande fram och tillbaka då bilen stod en bit bort där det fanns skugga. Jag ville inte ha med Rhiva hela tiden, för då blir hon trött, så innan och efter samling och efter platsliggning fick jag springa fram och tillbaka.

På lottningen drog jag startnummer 4, och det kändes bra eftersom platsliggningen skulle delas upp i två grupper och då hamnade Rhiva på en kant. Efter platsliggning och tandvisning blev det att gå ner med Rhiva till bilen, för jag blev såklart nervöskissnödig, och hade inte tillräckligt med godis i fickorna för att ha med Rhiva uppe vid klubbstugan i väntan på vår tur.

När det var vår tur att kliva in på planen så kändes det som att Rhiva hade fint fokus, men det dalade lite upp och ner. Det visade sig även vara en dundertabbe att duscha henne igen precis innan. Som sagt så tappade hon fokus emellanåt, men allt som allt så kände jag mig nöjd när vi gick ut från planen. Det var verkligen stekhett, och klass I kördes precis vid klubbstugan och samtidigt som klass II, så det var många nya störningar för Rhiva.

Platsliggande: 10
Nervöst, då en hund låg och gnisslade hela tiden, men Rhiva låg stabilt.

Tandvisning: 10
Inga konstigheter. Hon satt stilla och fint.

Linförighet: 7.5 Bra start. Pendlar något. Tvekar ner. Snett sitt. Släpper.
Det började bra, men sen tappade hon fokus under en tredjedel ungefär innan hon gick fint igen.

Läggande: 5 Fin framföring. Tveksam ner. Reser sig innan.
Inte en tanke på att tjuvlägga sig, men det blev istället ett långsamt läggande. Det var jag beredd på, och hellre det än att hon skulle gå på tävlingsledarens kommando. När jag var på väg tillbaka skakade hon på huvudet, och reste sig efteråt. S.K.I.T. Ingen mera dusch precis innan vi ska in på planen!

Inkallande: 9 Bra tempo. Avslut snett sitt.
Rhiva satt och tittade ut i publiken, och jag trodde inte att hon skulle höra mig så jag tog till en extra gäll röst och då blev det fart på henne minsann.

Ställande: 8 Fin framföring. Stannar bra. DK. Avslut.
Precis när vi ställt upp så blev det slagsmål utanför planen, så jag tjoade och sprang iväg åt andra hållet med Rhiva och lattjade med henne en stund tills slagsmålet var avbrutet. Vid ställandet gav jag ett svagare kommando än vanligt, för jag var lite nervös att hon skulle lägga sig, och hon stannade fint. Vad vi fick avdrag för fattade jag inte, så jag frågade domaren efteråt. Tydligen så hade mina rörelser med armarna, som jag gör hela tiden, misstolkats för att min högerarm var bakåt samtidigt som jag sa kommandot. Kändes lite retligt…

Apportering: 10 Tar fint. Håller fint.
Här höll jag väl inte med domaren riktigt, då Rhiva satte och spände käkarna om apportbocken…

Hopp över hinder: 10 Fint hopp. Bra in.
Här var Rhiva i princip helt slut. Öronen var bakåt och hon satt och flåsade, men hon tog i och gjorde ett fint hopp och en bra ingång utan att slå i benet som hon brukar.

Helhetsintryck: 10 Trevligt ekipage. Villig hund.

Att poängen skulle räcka till ett 1:a pris var jag ganska säker på, även om jag bara tittade på poängen efter läggandet. Höga skulle dom inte bli, men vad spelar det egentligen för roll i klass I? Det blev ett 1:a pris, på 172 poäng och en 2:a placering! Så himla skönt! Inatt är det någon som kommer få sova i sängen, precis som jag lovade igår om det skulle gå bra idag.

23 juli, 2014 | 14 kommentar »

14 kommentarer till “Årsdebut och lydnadsdebut”

 1. Virre:

  Vad kul, Grattis!! 😀

 2. Linda:

  Grattis o bra jobbat i värmen!

 3. Lovisa:

  Stort grattis 😀

 4. Gunn Therese:

  Gratulere. Flott debut!

 5. Isabelle:

  Åh, stort grattis!! Härlig debut!

 6. Gunilla:

  Grattis !!

 7. Anna @ Rocktassar:

  Grattis till debuten! Gick ju strålande!

  Alltid nervöst att duscha dem innan, de vill ju gärna rulla sig i gräset efteråt.

 8. Nathalie och Ayax:

  Grattis!! 😀

 9. Zandra, Lystra & Lova:

  Grattis till en mycket bra debut! 😀

 10. Nettan:

  Grattis! Bra jobbat.

 11. Jenny:

  Grattis till en fin debut 🙂

 12. Gunela:

  Bra jobbat i
  värmen!

 13. Anna med flock:

  Grattis till en fin debut!!

 14. Jeanette,Sly,Maya & Joy:

  Stort Grattis! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: