Urinvägsinfektion

Hundarna har fått följa med och ligga i bilen i veckan när jag jobbat, Thyra med tratt och täckte på sig för att inte komma åt sina sår. När vi skulle åka hem igår så var allt lugnt, men efter ett tag så verkade Rhiva obekväm och började flåsa. Vi hade inte långt kvar, så jag tänkte att om det var för att hon var nödig så skulle hon ändå kunna hålla sig tills vi var hemma. Några sekunder senare spred sig en hemsk lukt i bilen, och jag trodde att hon tömt sina analsäckar.

När jag tog ut henne så såg jag att hon hade kissat i bilen, stackarn. Hon borde inte varit så nödig, men tydligen. Medan jag kopplade Thyra och Lhine så höll Rhiva på och snurrade omkring och satte sig och kissade på parkeringen. Hon satt länge utan att det blev någon större pöl, så jag misstänkte direkt att hon hade fått urinvägsinfektion. Det var en del blod i pölen, så fick lite halvpanik. Liksom, var det blod i kisset eller var det löp?

Vi gick en sväng så Thyra och Lhine också fick en chans att rasta sig, och Rhiva satte sig och kissade hur många gånger som helst. Alla som har haft urinvägsinfektion vet ju hur plågsamt och obehagligt det är, så jag led verkligen med henne. Direkt när vi kom in så letade jag fram askorbinsyran som jag köpte en annan gång när hon hade urinvägsinfektion, och hällde det på en bit färskfoder och knådade ihop det till en liten boll. Den slank ner direkt!

Dörren till uteplatsen fick stå öppen, och det var ett himla spring på Rhiva ut och in. När Lenny stängde den för att han tyckte det var kallt om fötterna så kissade Rhiva såklart inne, och då såg jag att det inte var blod i kisset iallafall och det kändes ju skönt. På kvällsmaten hällde jag ett glas c-vitamin, och även om det inte var sådär jättegott så pillade Rhiva i sig allt. Thyra och Lhine stod och hängde vid hennes skål, och hon kunde ju inte låta dom få hennes mat.

Under natten kissade hon inne en gång, och när jag var och jobbade fick hon och Lhine stanna hemma. Jag kände att jag hellre torkade golvet än skurade bilen igen. Lite nervöst var det sen när jag kom hem, för hur många kisspölar skulle jag hitta? Efter att släppt ut hundarna på uteplatsen gick jag runt och letade, kände på mattan i hallen och vardagsrummet, men hittade inte en enda pöl. Så himla skönt!

Hon kommer få c-vitamin på maten ett par dagar till för säkerhets skull, men det känns ju som att hon redan är av med sin urinvägsinfektion. Vad bra det är med huskurer som funkar!

3 april, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Urinvägsinfektion”

  1. Ingegerd Baurén:

    Det är INTE roligt med UVI, hälsar Sally som har erfarenhet 🙁 Hoppas hoppas Rhiva förblir symptomfri!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: