Störande hundträning?

Först fattade jag inte att det var mig hon menade, men när jag såg mig omkring fanns det ingen annan människa i närheten. En av våra grannar, som själv har hund, gick förbi när jag var ute och tränade med Rhiva och kommenterade uppenbarligen våran träning med en så trevlig kommentar som ”Ni får flytta ut på landet istället och hålla på med sånt där!”.

Eftersom att jag först inte fattade att det var mig hon sa det till så blev mitt svar bara ett ”Va?!?”. Hon lät riktigt sur när hon sa det, men jag fattar inte vad det var med våran träning som var så störande att den var tvungen att kommenteras. Visserligen drog hennes hund hysteriskt mot oss, men det är ju inte mitt fel? Hon kunde faktiskt valt att gå åt annat håll. Jag hade dessutom satt Rhiva ner och passade på att träna kontakt när dom gick förbi, så det var ju inte så att vi höll på och pep med leksaker och tjoade som retning för den andra hunden.

Jag skulle gärna flytta till ett hus ute på landet, men tills vidare kommer vi fortsätta träna på gräsplanen utanför. Det är ändå ingen annan som utnyttjar den till något, och vi tar inte upp hela gräsplanen eller är där flera timmar om dagen…

26 april, 2014 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Störande hundträning?”

 1. Anki:

  Sura kärringar finns det!!! Träna på du, hon var säkert avundsjuk på dig och att du har bra koll på din hund och inte hon. Gräsmattor är till för att användas.

 2. Ninni:

  Jag tror som Anki, att hon blev bitter över att din hund uppförde sig och inte hennes hund gjorde det. Det är ju alltid lättare att tänka ”Dumma människa som är i vägen där jag tänkt gå” än att tänka ”Oj, en hund där vi inte väntat oss den, nu får vi möjlighet att träna på något nytt” 😉

 3. Christel:

  Ja alltså vissa människor…. vi tränade utställningsträning på gräsmattan där hemma, 2 timmar varannan torsdag, då ringde de suraste till hyresvärdarna och klagade.. och de svarade att gräsmattorna var till för att användas 🙂 vi har också haft valpkurs där och 90% är ju positiva så vi låtsas bara att inte höra de sura.. också plockar vi ju alltid upp och undan direkt.. Stå på dig och träna på 🙂

 4. jenny o charlie:

  Hatar sådana människor… ren avundsjuka

 5. AnnSo:

  Vilket folk det finns?? Du gör rätt i att träna vidare, förmodar att hon bara är avundsjuk på att du är så duktig =)

 6. Anna @ Rocktassar:

  Göte, helt otroligt hur folk kan bete sig! Men som andra redab skrivit var det säkerligen en försvarsmekanism då hon blev frustrerad/arg/besviken över att hennes egna hund inte kunde bete sig, men riktade ilskan mot dig istället, att det var ert fel att hon inte hade kontakt med sin hund…. Lika störande för det ändå, såklart.

 7. Jenny:

  Men jisses, vilken surkärring. När jag har tränat utanför lägenheten så har folk stannat och velat prata, men då om hundar, träning, tips och hur duktiga dom tycker vi är. Har tack och lov aldrig fått en sån där kommentar.

  När Stoya var liten osch lyckades slita sig så fick jag en rätt bitter kommentar av en gubbe med hund (som Stoya sprang fram till), gubben lyfte upp sin hund och tyckte sen att jag inte borde ha så många hundar (tre) när jag inte hade pli på dom. De äldre låg plats alldeles vid vägen och stackars Stoya var en fjuttvalp. Han själv valde att snurra runt som en tok med hunden i famnen, Stoya springades runt honom och jag rytande till gubben att stanna. Usch, vilken cirkus det var. Trots litet samhälle har jag aldrig sett honom mer.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: