Landslagsträff, dag 2

Det brukar inte bli jättemycket sömn när man är iväg, men inatt sov jag verkligen jättegott och vaknade till och med före klockan. Efter att rastat hundarna och packat ut i bilen så åt vi en god frukost innan det var dags för ytterligare en rolig dag med landslaget på Dog-O-Rama.

Idag började vi med att köra Bingo, en övning som går ut på att publiken ropar ”Bingo!” när föraren till exempel lyfter blicken från hunden. Jag valde att köra den biten ur programmet där Thyra går slalom medan jag rör mig bakåt och slår med svärdet. Det var en av dom sakerna som togs upp igår, att det ibland mest liknar ett viftande och att svärdet ser för lätt ut, så idag fick publiken ropa ”Bingo!” när jag lyckades få slagen att se tunga ut.

Efter lunchen skulle vi kört igenom programmen igen, men det blev ett lite mer valfritt pass där man fick 10 minuter var. Jag kom inte alls på vad jag och Thyra skulle utnyttja vår tid till först, men vi har ju en rörelse som jag vill göra mer avancerad så då bad jag om tips och hjälp på hur vi skulle jobba vidare. Vi har försökt själva i över 1 år, men inte kommit vidare alls… Vi fick ett jättebra tips direkt, som kändes så enkelt och självklart! Nu gäller det bara att jag inte skyndar på för fort framåt, och inte släpper igenom när Thyra flyttar sin blick för att hon tycker att hon kan själv.

På eftermiddagen fick Rhiva komma ut en stund i röran, och hon skötte sig fint även om hon hade svårt att vara still. Hon ville ju också få göra saker, så hon gjorde både fjärrskiften och backade ut från mig jättefint. När jag provade att ta av henne kopplet så var hon duktig och lade sig ner en stund.

Under en paus, när både hundar och förare behövde få frisk luft, så passade jag på att träna med Rhiva lös bland alla andra och det var inga konstigheter alls. Visst, hon tappade koncentrationen ibland och tittade på de andra – men hon stod still, viftade på svansen och bara tittade. Något som för mig är helt okej med tanke på hur snabbt hon har kunnat fara iväg tidigare.

Vid 17-tiden var det dags att åka hemåt, efter att vi stuvat in alla sponsorgåvor i bilen. Förutom buren, jackan och hundtäcket som vi provade storlekarna på igår så fick vi en massa annat smått och gott från Agria; trimväska/necessär, vattenskål, vattenflaska, mössa, badlakan, första-hjälpen-kit, paraply och en resegarderob. Dessutom var Anita snäll och gav alla i laget ett varsitt exemplar av sina böcker ”Mest när det gäller!” och ”Tricks som aktivering”!

18 april, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Landslagsträff, dag 2”

  1. Lovisa:

    Kul helg 🙂
    Härligt med hjälp så ni kommer framåt. Klart ni vill fortsätta utvecklas hela tiden 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: