Lydnadstävling på Motala BK

Då har jag och Lhine varit på årets första lydnadstävling. Det blev tyvärr en nolla på vittringen samt några missar på rutan och dirigeringsapporteringen, plus att jag fixade ett gult kort, men känslan den var kanon!

Jag kan nog faktiskt skylla på att det var snön som ställde till det för oss. Vid rutan såg inte jag markeringarna alls, så Lhine stannade av sig själv. Sedan funderade jag i några sekunder om jag skulle lägga henne eller ej. Chansade, och det var precis! Både apportbockar och vittringspinnar försvann mot snön, så vänsterapporten fick Lhine söka sig till. Vittringspinnarna låg väldigt snett så Lhine stod liksom över pinnarna och hade bara tre framför sig, och det blev dom tre hon sorterade emellan. Hade hon backat något steg så hade hon hittat rätt pinne… och om inte jag dragit startnummer 1 så hade solen hunnit smälta bort mycket av snön.

Det känns såklart trist att det blev en nolla, annars hade vi haft ett 1:a pris, men det var många andra delar som kändes himla bra så jag känner mig faktiskt nöjd ändå! Fria följet kändes riktigt roligt att gå, och dum-zätat kunde inte Lhine gjort bättre. Fin inkallning, med lite lång sträcka på läggandet men jag var glad att hon lade sig på första kommandot.

Härligt tempo till konorna, rutan och genom apporteringmomenten samt en fin fjärr. Just det ja, gruppmomenten gick ju bra de också. Sittande i grupp har hittills varit ett fifty-fifty moment, och idag satt hon som ett ljus! Som sagt, en tävling med riktigt bra känsla! Lhine är ju verkligen ingen rutinerad elithund, eller rutinerad lydnadshund överhuvudtaget, men hon kändes stabil och säker.

Domaren hade inte riktigt samma åsikt som mig om det vi pysslade med inne på planen, så idag blev det bara 233.5 poäng. Visserligen med en nolla, annars hade vi hamnat någonstans runt 260 poäng. Fast vi fick ändå fina kommentarer efteråt, att det såg bra ut och att Lhine verkade pigg och fin.

Sittande i grupp 10
Platsliggning 8.5 Segt läggande, omfördelar vikten
Fritt följ 7 Segt sättande, vrider sig, sitter långt fr, tar steg vid halt, släpper vinkel vid språng, vxl sidopos
Dum-zätat 9 Dåliga vinklar
Inkallning 9 Sträcka läggande
Rutan 5 Stannar själv, tempo inkallning, fel sida, dk
Dirigeringsapportering 7 Utdraget handtecken, extra kommando
Metallapportering 8.5 Slarvigt gripande, justeras vid avslut
Vittringsapportering 0 Fel föremål
Fjärrdirigering 9 Flyttar något

7 april, 2012 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Lydnadstävling på Motala BK”

 1. Sara och Lhyra:

  Grattis till härlig känsla! Det är alltid viktigast. Ni är bäst!

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis till gott resultat och bra känsla. Underbar bild : )

 3. Sanna:

  Trots några missar så det det ut som en väldigt nöjd och glad hund! Härligt 🙂

 4. Hanna:

  Synd på nollan, men hejja för den fina känslan 🙂

 5. Nina:

  Grattis 🙂

 6. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Jättefin bild & jag tror säkert ni sätter det nästa gång 🙂

 7. Anna:

  Det SÅG fint ut oxå!!!!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: