Kiss-Lisa

Stackars lilla Rhiva. På nattrastningen i fredags så satte hon sig och kissade tre gånger. Hon som aldrig kissat mer än en gång per rastning. Suck, urinvägsinfektion. Jag som varit så glad över att hon sluppit undan det, tills nu då. Vi hade ett riktigt kallt och ruskigt väder i fredags. Först regn, sedan hagel och till sist snö, och förmodligen kan vi tacka vädret för urinvägsinfektionen.

Rhiva som börjat bli rumsren var väldigt besvärad under natten. Vankade fram och tillbaka och skällde för att hon ville gå ut, men det funkar ju inte att gå ut en gång i kvarten… Till slut insåg hon att det var helt okej att kissa på golvet.

På lördagmorgonen åkte jag bort till Ica så fort de öppnat och köpte c-vitamin och askorbinsyra så att vi kunde sätta igång en hemmakur. Att åka till veterinären lockade inte alls. Vi har nu lyckats bekämpa urinvägsinfektionen, så nu är det bara att börja om med rumsrenheten. Varje halv eller hel timme, lite beroende på vad hon pysslar med, så springer vi ut.

10 april, 2012 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Kiss-Lisa”

 1. Sara, Ikaros & Ozzy:

  Vad skönt att du lyckades bli av med urinvägsinfektionen utan att behöva åka till veterinären i alla fall. Tråkigt att det blev ett bakslag i rumsrenheten 🙁 Kram!

 2. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Usch då, stackars lilla Rhiva.. Vad är det för hemmakur du kör med?! 🙂

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  När Lystra var typ 6 månader fick hon också urinvägsinfektion, då tipsade oss vetrinären att ge henne lakrisal (eller något annat med mycket salmiak i), det fungerade toppen på henne! 🙂

 4. Linda:

  Stackars liten!

 5. Emma:

  ja det är nog brorsan till Alba 🙂

 6. Anna&Trion:

  Usch vad jobbigt, det är så typiskt att det händer mitt i rumsrenhetsträningen, eller ja, när den ”är klar” till och med. Skönt att det gick över snabbt iaf! Infektionen då menar jag.

  Tack! Ja det var en häftig dag – speciellt när jag har haft såna ”problem” att tävla.. Men du vet, plötsligt händer det 😉

  Håller med dig. Läggandet är ju inte pladask i backen, så avdrag ska hon ha. Hon reagerar snabbt, men sen är det den sista biten som hon bara måste ”tänka” hela vägen ner… jobbiga schäfer 🙂 Men en 9:a tyckte hon förtjänade. Så dumt, men jag tycker annars att det är snyggt att hon lägger sig bakåt även under gång 🙂
  Tack, ja hon har rätt fräcka gripanden faktiskt. Ett tag vände hon i luften över den och tog den i vändningen, ska försöka öva tillbaka det! 🙂
  Hon hade ju otur som råkade slå till den, jag tror verkligen det var ett misstag för hon har alltid haft säkra gripanden. Men det är klart att det ska dras, de får ju inte. Däremot kanske kan dragit ner extra för att hon har en långsamt insitt i slutet? Fast inte skrivit med det i protokollet, de skriver ju kanske inte allt? Plus att från där han stod kanske det såg ut som att hon ”lekte”, vad vet jag 🙂 Men som sagt, jag är otroligt nöjd med momentet ändå, för tidigare har hon ju blåst ur lite frustration vid det momentet på tävlingar, tagit ett extra varv istället för att komma in fot. Bara på tävling. Men igår kom hon ju in direkt – vilket måste betyda att jag hade bra attityd, så hon hade inga frustrationer – heja mig 🙂

  Oj va långt det blev 😉 Ps. Fan va snyggt du ritade Aladdin! Klockrent =)

 7. Nina:

  Hej och tusen tack för din kommentar! Den gjorde mig verkligen glad! Känns kul att kunna smitta av mig lite av min kärlek till gymmet 🙂

  Ha det bra och lycka till med hundarna, och träningen förstås! 😉

 8. lisa:

  åh tråkigt med urinvägsinfektion!! 🙁 Tur att det gav med sig efter huskuren!

 9. Terese:

  Naw, lilla liten:( Skönt att det verkar ha gått över så fort! Lycka till nu med rumsrenheten, förhoppningsvis kommer hon ihåg och plockar upp snabbt.

  Kul att du gillade PS inlägget:)

 10. Thina o dogs:

  När Leva var liten så hade hon upprepade urinvägsinfektioner trots antibiotika behandling. Tröttnade o fick tips om AE olja. Gav det o ingen urinvägsinfektion efter det. Finns på Haromi om du vill testa.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: