Vi kämpar på i värmen

170717-1

I lördags kråka, i söndags gåsvinge, igår dummiesar och idag and. Jag orkade inte gå iväg någonstans i söndags efter jobbet, och hade inte tagit fram något vilt, så Thone fick apportera en frusen gåsvinge på den skuggade sidan av tomten. Den tyckte hon var väldigt trevlig, så vi tränade gripande, fasthållande och avlämningar. Jag tror att jag har kommit fram till vilken rutin vi ska ha på träning vid avlämningarna, nämligen att Thone får sätta sig ner. Så gör vi ju i lydnaden, och det blir nog tydligast för henne.

På morgonpromenaden igår såg jag att en plätt med högt gräs blivit slaget, så på kvällen gick vi dit med ett par dummiesar för att träna linjetag. Tyvärr hade gräset redan packats ihop till balar, jag som tyckte att det såg kul ut med med alla vallar med gräs… Aja, balarna fick vara riktmärken och störningar istället. Efter att jag skickat Thone mot en bal så var det jättesvårt att få henne att springa förbi dom, så det blev nyttig träning.

Idag tog vi en promenad bort till samma ställe, och hade med oss en and. Thone fick hämta den på linjetag, och jag försökte gömma den så gott det gick genom att räfsa ihop slaget gräs med händerna som jag lade över anden. Jag lyckades ganska bra, för Thone fick lyssna på visselpipan och använda näsan. Vi tog många mysiga pauser idag så att hon inte blev helt slut av värmen direkt, och även om hon självklart var flåsig när vi tränat klart så var huvudet fortfarande med.

170717-2

17 juli, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: