Härligt kvällspass

180724

Jag och mamma hade bestämt att vi skulle tränas tillsammans idag, igen. Morfar skulle vara barnvakt under tiden, och han var tvungen att jobba över så det blev kvällsträning. Vi kom nog inte igång förrän närmare 19.30, och då började det bli lite behagligare temperatur ute också eftersom att solen var på väg ner bakom träden.

Planen för dagen var att vi skulle använda mammas lilla båt, för den har inte Thone sett förut. En kompis till mamma ville komma och träna också, så det blev en ny kastare och ny hund också. För att göra det enkelt för Thone, nu när båten blev något nytt, så körde vi med dummies fast att mamma hade plockat fram vilt.

Thone kändes stabil och fin vid sidan idag med, och båten brydde hon sig inte mycket om. Hon tittade förstås åt den när hon simmade ut och hämtade den första markeringen, men hon blev inte störd av den. Vi lade på lite olika svårigheter efter hand, som lite plask och ljud från båten, dolt nerslag och att dummien hamnade nära och bakom båten. Thone var kanonduktig! Alla dummiesar levererades i handen också.

När alla kände sig färdiga med vattenarbetet så gick vi bort till fårhagen för att köra ett par markeringar på land. Thone fick följa med bort och köra tillsammans med den andra hunden, och jag var lite nervös för hur hon skulle hantera det. Om hon skulle försöka sticka iväg fast att det inte var hennes tur, eller kanske ge ifrån sig något ljud. Jag hade koppel på henne, men hon satt tyst och snällt vid min sida.

Vi stod i en backe med högt gräs, och Thone fixade de två första snabbt och lätt. Dock så snubblade hon i diket på vägen ut till den ena, men hon reste sig upp och fortsatte i rätt riktning. Den tredje markeringen kastade mamma framåt, och jag kände själv att jag var lite otydlig mot Thone när jag sa åt henne att stanna kvar så hon knallade rejält. Jag hann knappt reagera och visste inte vad jag skulle göra, men som tur var så hittade inte Thone dummien och fick inte den belöningen.

Vid nästa kast var jag övertydlig, och Thone fick sitta kvar någon sekund extra innan hon fick springa iväg och då hittade hon dummien lätt som en plätt. Där fick det räcka för idag, och jag kände mig jättenöjd!

Egentligen skulle jag och mamma tränat imorgon med, men vi har strukit dom planerna på grund av värmen. Prognosen säger 32 grader, så imorgon tar vi en vilodag och gör ingenting alls.

4 juli, 2018 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Härligt kvällspass”

  1. Nettan:

    Hon var jätteduktig??? så roligt att se att det finns så mycket i henne,ser så lätt och okomplicerat ut,fortsätter ni sådär och hon får lite viltvana så är ni snart ute på prov.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: