Klump i halsen, tårar och mors dags-firande

180526

Den här dagen började lugnt och skönt. Jag vaknade när Lenny åkte till jobbet och då smög jag upp och släppte ut hundarna på en morgonkiss och sedan gick vi och lade oss igen. Evelina var tydligen trött idag, så det blev sovmorgon till nästan 08.30! Vi åt frukost framför tv:n och hade ingen brådska.

Jag och Evelina skulle träffa mamma i Söderköping idag, och fira mors dag en dag i förskott eftersom att jag jobbar imorgon. Vid 10-tiden ringde hon och undrade när vi skulle ses, och det blev bestämt att jag och Evelina skulle åka så snart hundarna fått sin morgonpromenad.

Den promenaden blev ingen rolig alls. Det tog inte lång tid innan jag kände att något var fel med Thyra och fick en flashback till dagen då Rhiva gick bort. Thyra gick långsamt bakom oss, riktigt långsamt, precis som Rhiva gjorde. Jag skickade ett filmklipp till mamma som ringde upp. Jag hulkade, grät och kunde inte ge ett vettigt svar på någon av mammas frågor.

För att Thyra inte skulle behöva känna att jag släpade med henne på promenaden så kopplade jag loss henne. Hon vill ju inte ha något motstånd i kopplet. Då ökade hon takten, och gick med oss andra och även lite före emellanåt.

Medan jag pratade med mamma kom jag på att Thyra sett lite yr ut när hundarna kom in efter morgonrastningen, sådär som det var innan hon började få kortison. Jag började fundera på om jag kanske hade glömt ge henne kortison igår? Dessutom var vi ute på promenad mycket senare än vi brukar, så det hade ju hunnit bli riktig varmt.

Thyra såg inte ut att ha ont någonstans och jag såg inget annorlunda i hennes blick, men något kändes ändå fel. Vi gick inte långt innan vi vände hemåt, och jag skulle höra av mig till mamma igen när vi varit hemma en stund. När vi kom hem gick vi ut på tomtens skuggiga och svala del, och Thyra verkade vara sig själv. Evelina ville träna med Thone, d.v.s springa omkring med en godis i handen och bli jagad av henne, och Thyra hängde på. Kanske var det värmen som påverkade Thyra så kraftigt?

Innan jag och Evelina eventuellt skulle åka behövde vi vänta på att diskmaskinen skulle bli klar, så jag hade god tid på mig att iaktta Thyra och se hur hon mådde. Allt kändes som vanligt. Thyra sprang omkring på tomten med glad svans. Jag fick en bra känsla i kroppen igen, och bestämde att jag och Evelina skulle åka till Söderköping och träffa mamma, och se vad ”En dag för barnen” var för något.

Det blev en jättebra dag, trots den skrämmande promenaden. Evelina fick se alla djur, förutom katterna som sprungit och gömt sig någonstans, på mammas jobb och nu önskar hon sig höns i födelsedagspresent. Vi såg även Batman och en sjörövare, tittade på kaninhoppningstävling, åt god mat och glass. Det var en massa aktiviteter överallt, men vi skyndade inte till något utan strosade lugnt runt och tittade på det som vi tyckte var intressant.

Lenny ringde när han kom hem, och allt verkade lugnt med Thyra och när jag och Evelina kom hem var allt som vanligt. En glad Thyra stal en sko från skohyllan och när jag släppte ut hundarna på tomten satte sig Thyra och kissade innan hon galopperade iväg för att sedan slänga sig på rygg och rulla runt i gräset. Precis som vanligt.

26 maj, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: