Med husse som tävlingsledare

Egentligen skulle jag och Rhiva åkt till Hälla idag för att träna lydnad med mamma, men vi fick ställa in det på grund av värmen. Istället fick Lenny lov att ställa upp som tävlingsledare, han som inte har den blekaste aning om vad lydnad är och hur det går till. När solen gått ner så gav jag, i mitt tycke, några enkla instruktioner om hur han skulle kommendera oss i linförighet och fritt följ.

Någon större variation i hur vi skulle gå blev det inte, men han kom ihåg det viktigaste iallafall. ”Framåt marsch!” och ”Kommendera!”. Jag ville ha ett ”Kommendera!” efter några meter då Rhiva väldigt snabbt har kopplat ihop det ordet med att hon ska lägga sig eller stanna, plus att hon verkar koncentrera sig mer på det än att hålla position.

Jag vill sudda ut ordets betydelse så idag gjorde jag så att till en början så struntade vi helt och hållet i det ordet och bara fortsatte att gå, och efter en bit så fick hon belöning. Jag bad Lenny att kommendera oss i olika tonfall, och det var bara en gång som Rhiva höll på att åka dit. Då sa jag ”Fot!” och bytte till språng marsch och så blev det en superbelöning när hon hängde på.

Mitt i det fria följet så gjorde vi ett läggande och ett ställande, som hon lyssnade fint på. Jag trodde att hon kanske skulle börja lyssna på Lenny efter det, men icke! Så här kommer vi träna fler gånger, så att ordet ”Kommendera!” inte betyder någonting, utan att det är mattes signaler man ska vänta på.

10 juli, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Med husse som tävlingsledare”

  1. Isabelle:

    Kanonbra träning!

  2. Gunela:

    (y)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: