Första lilla träningspasset

Tanken var ju att sätta igång med Thyras träning och motion idag, men det har ju varit minst lika varmt idag som igår så vi har varit däckade av värmen allihopa. Någon träning blev det alltså inte, men så fort solen försvann och det blev behagligare temperatur ute så plockade jag fram pilatesbollen och lät Thyra balansera på den en stund.

Jag vet egentligen inte hur sådan träning ska gå till, men med knäna tryckte jag in bollen mot en vägg och Thyra fick ha sele på sig så att jag kunde hjälpa henne att ta sig lugnt upp på den. Vi har kört ett pass tidigare, och då tolkade Thyra det som en rolig hoppövning där hon hoppade upp och ner med en studs på bollen…

Om det är någon som har tips på hur man ska träna med pilatesboll så tas det gärna emot! Det som Thyra främst behöver träna är bakbenen, eftersom att hon är ojämnt musklad högt upp på utsidan.

Idag fick hon bara stå på bollen, även om det inte vara så bara. Hon ville helst sitta ner. Fast att jag höll den intryckt mot en vägg så gungade den lite fram och tillbaka, så hon fick jobba för att hålla balansen. Hon blev lite skakig i benen, och efter en stund fick hon ta en paus innan vi körde en gång till.

Imorgon hoppas jag på lite mildare väder, så att vi både kan träna freestyle och kanske ta en cykeltur på kvällen. Då får även Lhine hänga med, för hennes kondition är näst intill obefintlig och hon har även gått och blivit lite småtjock.

7 juli, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Första lilla träningspasset”

  1. Anna med flock:

    För att träna upp Tims bakdel och ryggmuskler låter jag honom stå med frambenen på pilatesboll (först ”liggande” med frambenen, sedan stående och hitta balans). Att för hunden stå och balansera med frambenen på bollen och parera SMÅ rörelser gör att dom måste ”knipa” med rumpa och småmuskler som dom ofta kan fuska med att använda annars.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: