Träning i halv storm

Varmt och soligt ute idag, så trots att man knappt kunnat gå i motvind så har jag varit ute och tränat i drygt två timmar med hundarna. Det gäller ju att passa på när inte motivationen regnar bort…

För Rhiva blev det ett lydnadspass, och förutom rutan så bestämde jag mig precis innan vi gick ut för att vi skulle börja med linförighet, läggande under gång, inkallning och klass I-apportering. Dom momenten får vi ju inte glömma bort nu när vi börjat nosa lite på klass II. Linförigheten kändes helt okej även om den är lite ringrostig i och med att det inte blev mycket lydnad alls sista veckorna inför freestyledebuten, och därefter fick ju Rhiva och Lhine en veckas träningsvila.

Läggande under gång var inga konstigheter direkt. Kanske att hon var lite frågande under transporten, så det blev en extra lång transport. Inkallningen gjorde jag väldigt kort för att öka chansen att få en fin ingång, och det blev det. Apporteringen var heller inga konstigheter. Kanske att det var något tugg, eller snarare lite klämmande runt apportbocken.

Därefter blev det rutaträning och lite fjärrdirigering som avslut. Rhiva har börjat fatta lite grann vad rutan innebär. Hon vet iallafall att hon ska springa ifrån mig på kommandot ”Rutan!”. Idag glömde jag att ta på henne ett halsband, men det funkade fint att skicka henne från fotposition. Av tio skick blev två stycken utan target, med klick när hon passerat mitten av rutan.

Jag har redan från början lagt in ett förberedande kommando, vilket är ”Har du sett den?” där jag belönar när hon tittar framåt och sedan skickar iväg henne. Idag hade hon lite bråttom emellanåt och stack iväg efter ”Har du sett…”. Visserligen hade jag varken satt henne eller sagt att hon skulle vänta, så jag kan ju egentligen inte påstå att hon gjorde fel.

Sedan var det Thyras tur och som vanligt så tränade vi freestyle. Idag blev det inte så mycket av det som är med i vårat program, utan gamla rörelser och sådana som vi aldrig ens använt samt lite annat trams. Skönt att träna på sånt som inte behöver vara så noggrant ibland.

Lhine fick såklart träna HTM, och där har jag börjat avancera i träningen lite. Istället för att bara träna en sak i taget, d.v.s stadga eller en position i enbart en riktning så rör vi oss både lite framåt, bakåt och sidleds innan vi tar en kort paus och byter position. I pyttesmå ministeg har vi börjat träna lite på stegförflyttningar utåt i position 3 och 5, jättesvårt och lite obehagligt enligt Lhine som absolut inte vill vara i vägen eller bli knuffad. Jättesvårt för mig också att se om hon är rak eller inte… men vi kommer skynda långsamt så blir det nog bra i slutändan.

17 april, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: