Tävlingstränat

Idag har jag och Rhiva varit iväg på roligheter igen! Det blir mycket för henne nu, i flera olika grenar fast att jag för ett tag sedan sa åt mig själv att inte hålla på med femtioelva saker på en gång…

Vi har iallafall varit iväg på en tävlingsträning i lydnad idag. Var inte helt säker på om vi skulle åka eller inte, eftersom att det är ett tag sedan som vi tränade på momenten i klass I. Vi körde visserligen igenom några av dom i förra veckan, men vi har som sagt inte tränat på dom. Kändes lite halvtaskigt att åka iväg oförberedd, men samtidigt så skulle det ju bli ett bra tillfälle att se vad vi behöver lägga mest krut på.

Det var väl inte de bästa förhållande på planen idag, då det blåste halv storm med löv som flög över planen och upp i virvelvindar. Ett litet tag funderade jag på om vi skulle avstå från platsliggningen, för heter man Rhiva så är det såklart jätteroligt att jaga löv. Rhiva kändes ändå hyfsat samlad, så vi testade och hon låg jättefint. Det var faktiskt inte en enda hund som blev störd av blåsten eller löven, utan de tryckte sig snarare ändå hårdare ner i marken för att inte blåsa bort.

Mellan momenten var det tillåtet att belöna hundarna utan att få poängavdrag, så jag belönade redan efter ingången som var riktigt fin. Vi fick poäng på alla moment förutom ställande under gång där Rhiva gjorde ett fint läggande. Vi gjorde om momentet två gånger, men det blev ett läggande varje gång. Till slut gick vi nos mot näsa ett par steg och gjorde ett ställande så det fick bli rätt någon gång.

Gårdagens stadgeövningar på apporteringskursen gjorde att Rhiva satt som fastklistrad på inkallningen, och jag fick ropa på henne tre gånger… Annars var det många bitar som var riktigt fina. Bland annat så satt Rhiva kvar på rumpan under tandvisningen! Det tillsammans med platsliggningen och att Rhiva var med mig under hela programmet är jag mest nöjd med. Någon gång ryckte det till i henne, men hon höll sig kvar vid mig och jag såg hela tiden till att det inte blev någon längre paus emellan oss mellan momenten.

Vad vi skulle få för slutpoäng brydde jag mig inte så mycket om, utan vi var där för att tävlingsträna och när vi gick av planen var jag jättenöjd! Det känns som att Rhiva växer lite för varje dag nu. Det nollade ställandet är ju faktiskt bara ett trick att träna vidare på hemma.

Domare idag var Heléne Lindström, som sett oss på valp- och unghundskurs, fortsättningskurs, på Höstglädjens lydnadshelger och som fick mitt desperata mail efter att Rhiva fått spelet på rallybanan. Hennes min efter sista momentet var helt oslagbar. Ett jättestort leende och sedan fick vi en massa fina ord.

På prisutdelningen visade det sig att jag och Rhiva hade vunnit! Det blev verkligen en rolig bonus! En påse med tuggpinnar och hundgodis samt en jättefin fleecefläta fick vi i pris, och fleeceflätan drog Rhiva ett rejält varv med på gräsmattan här utanför när vi kom hem. Hon fick tillåtelse till det, och det blev ett riktigt jävla racerryck! Runt, runt i stora cirklar i världens fart. Kanske den bästa belöningen idag i hennes ögon.

23 april, 2013 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Tävlingstränat”

 1. Anna med flock:

  Vad härligt att det gick så bra, heja er!

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Både snygg och duktig! Dessutom verkar ju både matte och Rhiva klara av att blanda grenarna lite hej vilt! 🙂 Där får du verkligen en bra kvitto på att du tränat in alla moment ordentligt.

  Stort grattis till dig och Rhiva 🙂

 3. Emma,Loke & Vilja:

  Vad roligt! Stort grattis!

 4. Cissi o goldentrion:

  Vad härligt att det gick så bra! Kul att du fick mycket att ta med dig. Träningstävlingar brukar vara väldigt bra för att få koll på hur man ligger till i träningen. Och grattis till vinsten 🙂

  Sv: Tack! Ja det var verkligen skönt 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: