Bye, bye mars

Jag har inte gått och blivit knäpp utan har full koll på dagens datum, men nu är det dags för mars månads summering som fått vänta lite då jag ville låta helgens resultat få ta plats i bloggen först.

Thyra och jag var på landslagsläger i mitten av månaden. Det var både jätteroligt och oerhört lärorikt samtidigt som det var lite jobbigt att bli så noggrant granskade som vi blev. Men det var ju lika för alla, och det jag tog med mig hem var att nu kan det ju bara bli bättre – och det har det blivit. Träningen har sett lite annorlunda ut sedan dess, då fokuset inte bara har legat på Thyra och hennes rörelser utan även mina rörelser.

Lhine fick träna en massa HTM och vi anmälde oss till tävling i slutet av månaden. Samma vecka som det var dags för tävlingsdebuten valdes låt och lite snabbt gjorde vi ett program med hjälp av Nathalie. Sedan kom då tävlingsdebuten, och vilken debut det blev. Vi hade så himla roligt inne på tävlingsplanen båda två, vilken känsla! Två starter med samma härliga känsla, och två uppflyttningspoäng samt en 3:e och 2:a placering!

För Rhiva innebar mars en ganska stor omställning. Nya regler både i vardag och träning för att få ner henne med alla fyra tassarna på jorden, och vi har kommit en bra bit på vägen. I träningen var freestylen i fokus, eftersom jag hoppades på tävlingsdebut i slutet av månaden. Det blev debut, en väldigt nervös sådan. Tänk om Rhiva skulle få spelet inne på planen?

Rhivas debut kunde inte gått bättre än den gjorde, och jag höll på att börja grina inne på planen när vi närmade oss slutet av programmet och när vi gått av planen kom lättnadens och glädjens tårar. Rhiva höll ihop under båda sina starter och det blev både två uppflyttningspoäng och två klassvinster. Vilken debut!

Lhinesonen Wilmer var på utställning, och fick Excellent och vann juniorklassen! Lhinedottern Våga gjorde en start i nybörjarklass i rallylydnad tillsammans med sin husse, där det blev en godkänd runda med fina 94 poäng!

4 april, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Bye, bye mars”

 1. Annika:

  Vad ska man säga? Ni är bara helt fantastiska och jag ryser när jag ser er och läser om er. Det är en sån fröjd att se. Grattis till alla fina resultat. Både för dig och dina hundar men också för alla avkommorna till Thyra och Lhine. 🙂

 2. Ann-Sofie:

  Absolut att jag tror programmet ”duger” MER än väl även för klass II o Du behöver absolut inte köra hela låten i klass II heller. Jag satt faktiskt o tänkte när jag såg ert program att det ser mer ut som klass II än klass I som det är redan nu. Flera positioner och många riktningar, det ska duga gott vad jag förstått. Tempoväxlingar är såklart också viktigt, accenter frågades det mer efter i vår första låt o lite därför jag bytte melodi.
  Ni kommer springa er genom klasserna om ni vill.
  Kraaaam <3

 3. Elaine:

  GRATTIS till klassvinster! Å vilka fina rosetter ni fick! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: