Sov gott Molly

Idag har vår lilla marsvinsflock krympt och blivit ett par. Förra fredagen, när jag och Thyra var nere i Göteborg, så ringde Lenny och sa att Molly var dålig. Att hon lät konstigt ibland när hon skrek, kändes mager och att hon tappat päls. Inget utav marsvinen är någon tjockis, och Molly var mest min då Lenny valde ut Mimmi som vi fick samtidigt som sin favorit, så jag tänkte först att det var viktskillnaden mellan dom två han reagerade på eftersom att Mimmi är störst.

När jag kom hem på söndagen så märkte även jag att hon magrat av, fast att hon under helgen smaskat i sig av hö och grönsaker som vanligt, och hon hade knappt någon päls kvar på magen och kala fläckar på kroppen. Första tanken när jag såg henne var avlivning, men efter lite googlande verkade det passa in på något som heter sellnic, som marsvinen kan få när de blir nedsatta. Hos veterinär fick vi Stronghold utskrivet, som alla tre fick droppar av.

Under veckan har de blivit extra bortskämda med grönsaker för att Molly skulle få i sig ordentligt med vitaminer, men i fredags började hon bli svullen i huden och drack jättemycket. Hon såg bara för hemsk ut, med sina kala fläckar, mjällflagor och sårskorpor där hon kliat sig. Det gjorde ont att titta på henne, och hon ville inte att man skulle ta på henne. Idag fick det vara nog. Invirad i en handduk fick hon smaska i sig en stor bit gurka innan avfärden till marsvinshimlen.

Sorgligt, men ändå en lättnad på något vis. Hon var ingen ungdom, vi gav det en chans men nu under helgen så kändes det verkligen inte som att det skulle vända och bli bättre. Mimmi, och lilla Mori som Lenny kom hem med i höstas, verkar också ha vetat att något var på gång. De har kivats lite med varandra, samtidigt som de varit framme och nosat på Molly. Nu under kvällen har buren sanerast, Mimmi har klättrat på gallret och viljat komma upp i knäet medan Mori varit lite rädd när man stoppat ner händerna i buren.

Molly var bara ett marsvin, men lite tomt är det ändå.

13 januari, 2013 | 13 kommentar »

13 kommentarer till “Sov gott Molly”

 1. Elin:

  Beklagar! Det är ju alltid jobbigt att förlora en vän. 🙁

 2. Nina:

  Beklagar, men det är ju ändå en vän man har och klart det blir tomt. Kram

 3. Terese:

  Beklagar. De lämnar alltid ett tomrum efter sig, hur små de än är<3

 4. Angelica:

  De är nog egentligen aldrig ”bara” något utan de blir en lika stor del av familjen som övriga medlemmar. Hoppas ni har det bra!

 5. Lovisa, Inja & Fendi:

  Precis som Angelica skrev så är en familjemedlem aldrig ett ”bara” utan en kär vän <3 Jag hade en råtta som var min bästa kompis i över två år, det var hemskt när hon var tvungen att somna in :/ Beklagar sorgen och hoppas att de andra två finner varandra mer 🙂

 6. Lise-Lotte Rocky & Sigge:

  Usch så sorgligt! Jag hade marsvin själv när jag var yngre, nog må dom vara små, men dom sätter stora avtryck i livet! Beklagar sorgen 🙁

 7. Melina Munter:

  Usch vad tråkigt! Beklagar.

 8. Linnéa:

  Beklagar! Alltid tråkigt att behöva säga hejdå till ett husdjur 🙁

 9. Angelica:

  Kollade in nonself magpie och vilka sötnosar! Är själv inte mycket för smådjuren, alldeles för klumpig så jag har väl ihjäl dem men så söt. Älskade framförallt de svartvit randiga även om de helsvarta var söta också 😉

 10. AC:

  Usch, alltid tråkigt att säga farväl till en vän oavsett om den är stor eller liten. 🙁

 11. Linda:

  Nämen va tråkigt 🙁 beklagar!!

 12. Anna:

  Usch va tråkigt! 🙁 hade en kanin, som jag fick när jag fyllde 11… Han var mitt allt tills han dog 9 år senare… Spelar ingen roll vilket djur det är, det är äbdå en kompis <3

  Haha visst kände man igen henne 🙂 o du hade inte fel, hon heter Flexie i stamtavlan – så man kan säga att du avancerade 😉

 13. Zandra, Lova & Lystra:

  Alla lämnar tomrum efter sig. Beklagar <3

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: