Klick i köket

Gårdagen gav faktiskt lite träningsvärk i benen, och med fyra timmars stress och slit på det idag så kände jag mig rätt mosad när jag kom hem från jobbet. Tanken var att hundarna bara skulle få vara idag, och att jag skulle ta tag i lite uppdateringar på mammas hemsida. När uppdateringarna var klara så blev det ett par minuter kvar innan jag och Lenny skulle kolla på tv, och jag blev sugen på att låta få hundarna göra något litet iallafall.

Så jag fyllde decilitermåttet med torrfoder och tog med Rhiva och en klicker ut i köket. Det blev backande och lite fjärrdirigering. Sedan vi tränade på backandet sist så hade några poletter ramlat ner, så Rhiva backade flera steg på en gång. Fort gick det också. Vi har visserligen inget stort kök, men hon backade bort till dörrposten. I fjärren försökte jag få till att man väntar på kommando innan man skiftar, men jag hann knappt belöna ett skifte innan hon själv skiftade igen. Tänk om fjärren handlade om att hinna göra så många skiften som möjligt på x antal sekunder…

Med Lhine började jag träna in ena framförpositionen i HTM, med hennes högra sida av bogen mot mitt högra ben. Väldigt enkelt med mycket klick och godis i positionen för att hon ska lära sig att det är en trevlig position att vara i. Flyttade på mig emellanåt och hjälpte henne in i rätt position igen. Provade även att vrida mig lite på stället och ta något steg framåt.

Thyra försökte jag få att sitta med båda framtassarna på min arm. En tass i taget gick lätt, men sen när hon inte riktigt fattade vad jag ville så började hon ta i och liksom dra i min arm. Aj, det gjorde ju ont. Thyra är ju dock inte så komplicerad, så när jag talat om att jag ville ha upp den andra tassen så fattade hon precis vad jag ville. Sedan provade jag att belöna in under hennes framtassar, för att få henne att ta ner huvudet där emellan. Tänkte att det kanske också är något vi kan använda oss av i något freestyleprogram.

Så ingen träning blev några minuters träning iallafall. Även om hundarna blev glada för det lilla så var de absolut inte nöjda, utan tjatade sedan om mer. Sötnötarna.

29 januari, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: