Det dåliga samvetet

Jag tror att jag är lite töntig med hundarna emellanåt, men det är nog bara jag som lider och inte dom. Idag har dom fått vara ensamma hemma i två omgångar, vilket för mig är en gång för mycket, med rastning emellan när jag hade ett break på en timme. Det var den bästa lösningen, för egentligen skulle jag jobbat 8-16 igår och nu är det ju för kallt för att ha med hundarna i bilen. Men nu kunde jag flytta över några av gårdagens timmar till idag istället.

Skyndade hem när jag slutat, och Thyra och Rhiva som hört bilen stod på soffans armstöd och tittade ut. ”Ser du henne? Kommer hon snart?”. Jag har varit äckligt trött den här veckan, och idag var inget undantag, så att hitta på något skoj blev det inte. Däremot plockade jag fram ett varsitt tuggben till flickorna, vilket de inte tackade nej till! Lhine och Rhiva var tydligen trötta på inomhusvistelsen och skulle absolut ligga ute i snön, och klart dom fick det.

Thyra är ingen tuggbensfantast, och trots att jag både erbjöd en tuggpinne och det stora vinstbenet från My Dog så var hon inte tuggsugen utan skulle bara ligga ute med dom i snön. Då fick hon komma in och få ett stort tandtugg i form av en tandborste istället som vi fick av grannen när hennes hund gick bort i somras. Jag har letat efter fler såna, eftersom att det var två stycken vi fick, men nu passade det ju bra att ge Thyra ett sånt i smyg…

17 januari, 2013 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Det dåliga samvetet”

 1. Ingela, Zeb, Indy:

  Tror alla hundägare har dåligt samvete emellanåt. Det kommer alltid dagar när man inte hinner eller orkar.

 2. Nathalie och Ayax:

  just nu jobbar jag 75% dagar, kommer hem en snabbis på lunchen och eftersom jag har en grym arbetsplats där jag kan flexa kan jag iaf gå en ordentlig lunchpromenad. Men Ayax är ensam säkert 7 timmar per dag nu. Har jättedåligt samvete över att man knappt hinner umgås, men å andra sidan tror jag nästan att jag gör mer med honom nu än innan ändå 😛 För nu vill jag ju att han ska vara ordentligt stimulerad när jag går hemifrån och då blir det mer lek och trickträning på promenaderna än dom dagar jag bara är hemma 😛 Och egentligen sover han nog lika mycket dom dagarna när jag är hemma som dom dagarna jag är borta. Men det tryter lite på samvetet helt klart. Och sedan kanske man ska jobba 8-17?? Hur ska det gå… :/

 3. Greta o Bono:

  Tack för tipset! Jag ska prova det, har gjort något liknande där jag har placerat belöningen mellan hans ben, men jag borde nog bli bättre på att belöna för ej sitt/ligg. :)Det vore kul att se någon träningsvideo på er någon gång, har ju följt din blogg ett tag och Rhiva är ganska exakt en månad äldre än Bono så jag har snappat upp några tips här och där 🙂

 4. Linnéa:

  Att ha dåligt samvete för att man är trött eller jobbar ska man inte ha även om man har det, hundarna förstår mer än vad man själv kan tro! 🙂 Mina godingar blir helt psykat glad när jag kommer hem ifrån jobbet och känner av läget på en gång ifall jag är trött eller om jag är pigg, är jag trött går dom och lägger sig rätt snabbt igen och är jag pigg ställer dom sig på rad och väntar på att få träna, haha 😉

 5. Emma, Sasha & Arya:

  Jag är lite inne på Nathalies spår, dom dagarna som man är borta länge så aktiverar man hundarna mer. Jag gör så i varje fall =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: