Vilodag

I söndags fick allihopa simma, i måndags och igår fick Rhiva ordentliga träningspass på bruksa och igår kväll blev det en cykeltur med Thyra och Lhine på en halvtimme. Idag  har jag haft stängning på jobbet, vilket som jag nämnt tidigare innebär att jag typ är helt slut när jag kommer hem. Dessutom öppnar jag imorgon, så det blir inte många vakna timmar här hemma. Efter att ha tittat tillbaka på de senaste dagarna så har jag med gott samvete alltså gett oss allihopa en vilodag idag!

Vi har visserligen inte gjort ingenting, utan imorse gick vi en längre morgonpromenad där Thyra, Lhine och Rhiva fick springa lösa över klöverfältet och göra av med lite energi. Provade även att ha Rhiva lös en liten bit på cykelvägen, och det funkade faktiskt ganska bra. Lite mycket spring i benen bara. Sen på lunchpromenaden fick Rhiva ta på sig reflexvästen och i skogen gjorde vi ett stopp för att testa och göra några markeringar.

Thyra och Lhine fick sitta kvar på stigen medan jag och Rhiva gick fram ett par meter. Vi gjorde två inkallningar, fram och tillbaka, på den sträckan som jag hade tänkt att hon skulle springa. Tänkte att det skulle samla ihop henne lite och få in henne i arbetstänk. Kastade sedan en kort markering, som hon hämtade fint. Nästa blev lite längre, ner i blåbärsriset. Hon fick leta lite, men höll sig i ett område på ungefär 2 meter runt dummien innan hon fann den. Sedan blev det en tredje markering ytterligare lite längre ut, och den spikade hon. Sen fick det räcka.

På eftermiddagen, efter en kort rastrunda, så satte jag ut tjejerna i stora rasthagen där de fick röja runt tills det var dags att åka hem. Det blev en hel del bus och medan jag gick fram och tillbaka för att städa och kratta boxar så såg jag även att Rhiva fick rycket och sprang omkring som en galning. Det är ovanligt lugnt här hemma just nu jämfört med hur det brukar vara när vi kommer hem efter att ha jobbat 10-18.30, så hundarna är nog väldigt nöjda med dagen.

Nu ska de få kvällsmat, jag ta en dusch och sedan ska vi bara slappa och slöa!

12 september, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Vilodag”

  1. Anna:

    Vilodagen är lika viktigt som träningsdagarna, så du kan gott ha gott samvete 😉

  2. Cissi o goldentrion:

    Vilodagar tror jag är minst lika viktig som träningen, då får de möjlighet att reflektera lite över de som hänt.

    Sv: Tack så mycket!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: