Träning på BK idag igen

Som planerat blev det ett träningspass på Norrköpings brukshundklubb efter jobbet innan vi åkte hemåt. Började med hopp över hinder, också som planerat, och idag när Rhivas hjärna inte var överhettad gick det såklart mycket bättre. Fin stadga när hon satt kvar, och hoppade direkt på kommando. Belönade först bara själva hoppet, och provade sedan med ingång också. Hon slog in i mig riktigt ordentligt, men avslutade med att sätta sig rakt och fint.

Sedan blev det ett ordentligt pass med fritt följ. Emellanåt hamnade hon lite efter, förmodligen hade hon ett läggande i tanken. Men efter att belönat upp fotgåendet så släppte hon den tanken. Det blev svängar och halter åt alla håll. Ibland hamnade hon lite fel, men hon är bara 9 månader och egentligen kan hon ju ingenting än så jag hjälpte henne att komma rätt. Hon vinglade även ut lite till vänster, men efter att jag tagit sidosteg åt höger och belönat när hon följde efter så gick hon rakare.

Kommer ofta på mig själv med att ställa för höga krav på hennes utförande, men som tur är kommer jag på det snabbt och rättar mig. Vi har ju inte bråttom nånstans… I övrigt tycker jag nog att jag var ganska duktig på att variera belöningen. Tycker det är lätt att fastna i att bara belöna med godis, men idag drog jag upp kampleksaken lite titt som tätt.

Innan vi avslutade tänkte jag göra en inkallning. När jag vände mig om och tänkte kalla in så fick schäfern på planen bredvid en inkallning. Rhiva satt intresserat och tittade på, men satt jättefint kvar så då gick jag tillbaka och belönade med kampleksaken. Sedan satte jag henne igen, gick ifrån och kallade in. Rhiva sprang verkligen rakt mot mig, så jag trodde hon skulle springa igenom mig, men precis framför mig vek hon av och gjorde en ingång. Något yvig, men hon hamnade rakt och fint.

När vi tränat klart sprang vi omkring på planen och tramsade oss. Rhiva tycker det är jättekul när jag kastar iväg leksaken och sedan försöker springa ifrån henne när hon hämtat den. Hon jagar efter mig och vill att jag ska ta tag i snöret på leksaken så vi kan kampa. Det är nog resultatet av all byteslek, ett resultat jag är väldigt glad över!

Thyra och Lhine vet jag inte riktigt vad jag ska träna med just nu, så de fick ingen träning idag heller. Däremot har de fått tidig kvällsmat idag så att vi kan ge oss ut på en cykeltur lite senare.

11 september, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Träning på BK idag igen”

  1. Anna @ Rocktassar:

    Tack för ritningen! Smart, jag förstod precis 🙂 Mysigt att ha som ett krypin under och utkiksplats över! JAg ska lämna skissen vidare till byggansvarig =)

  2. Malin:

    Tack för din kommentar! Värmde 🙂 Rhiva är så söt, hon kommer nog bli riktigt fin som vuxen 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: