En timme på bruksa

Ja, idag blev det en sväng förbi bruksa efter jobbet innan vi åkte hem. Planen för Rhiva var att hon skulle gå fint in på planen, träna hopp över hinder, linförighet och gör en platsliggning. Jag höll mig till planen, och provade en sak som jag började fundera på i helgen och diskuterade med Heléne på kursen i tisdags. Istället för att ha kopplet i höger hand så provade jag att ha kopplet i vänster hand när vi gick in på planen och under linförigheten, och det kändes mycket bättre!

Rhiva går inte alls lika bra i koppel som utan, och förmodligen på grund av att jag själv går helt annorlunda också. Jag har inte alls samma hållning och stil med ett koppel i handen, plus att jag låser armen högt upp. Så går man ju inte under fria följet… Med kopplet i vänster hand kunde jag räta på mig och gå likadant som när vi tränar utan koppel. Lite bökigare att belöna blev det för mig, men Rhiva verkade inte bry sig om att hon fick kopplet i ansiktet samtidigt som hon fick sin godbit.

Hoppet krånglade en del i början, och Rhiva verkar ha bestämt sig för att fem plankor kan hon inte hoppa över. Provade olika avstånd, men i sista sekund sprang hon runt istället för att hoppa. Nötte uthopp en stund där jag höll i henne, kastade över leksaken och släppte henne inte förrän hon tänkte hoppa. Sedan tog vi en paus från hoppandet och tränade lite linförighet. Därefter blev det en platsliggning innan vi tog an hoppet igen.

Med fyra plankor tränade vi klass I-hopp, och det funkade fint. Samtidigt som hon gjorde ansats att hoppa så kastade jag iväg leksaken bakom mig och så fick hon springa och lattja med den en stund. Tre sådana hopp fick hon göra innan jag höjde till fem plankor, och hon hoppade! Det blev en massa tjo och tjim innan vi avslutade och gick tillbaka till bilen.

Sedan fick Lhine komma ut och träna lite rally. Jag känner att vi skulle behöva träna på hela banor, men det fick bli korta sekvenser med tre-fyra skyltar som jag memorerade i huvudet. Har studerat och skrivit ner ett par fortsättningsbanor som Zandra har på film. Jag har även skrivit skyltarna på papper med fet penna, men det blåste ganska mycket så de hade ju flugit iväg över hela planen. Tror jag och Lhine får gå ut leta efter lite halvstora stenar som kan hålla mina lappar på plats.

Även om det blev lite flummig träning så blev det bra träning och Lhine gick riktigt fint. Lilla Thyra fick stå över träningen idag, vilket hon inte var helt nöjd med. Men det är dags att börja träna ordentligt med henne igen, för vi har nämnligen fått frågan om vi vill åka neråt i landet om drygt en månad för att ha en freestyleuppvisning. Igår tackade jag preliminärt ja till det, och idag fick jag datumet. Tills dess har jag tänkt att vi ska ha ett nytt och ordentligt program.

20 september, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “En timme på bruksa”

  1. Elaine:

    Det är en skön avkoppling att läsa om dina träningar med dina tjejer. Allt låter så väl genomtänkt och planerat. En förebild! 🙂

  2. Annika:

    Neråt landet? Är det så långt som till skåne möjligtvis? Hade varit så roligt att se er jobba! 🙂

  3. Zandra, Lova & Lystra:

    Tack för de fina orden Sandra! Jätte kul att vi kunde inspirera er att börja med rally, genom att visa att man inte behöver göra det ”hafsigt”. 😀

    Tvekar inte en sekund på att ni kommer göra det lika bra. Ni har ju faktiskt redan gjort det bättre än oss. Vi har då aldrig startar någon klass med 100 poäng 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: