Valpträff med Småstjärnorna


Mamma Thyra, Sasha, Lystra, Mira, Ezra och pappa Nimbus.
(Stjärnglimt, Stjärnlyster, Stjärnglans, Stjärnklar)

Idag blev den äntligen av, valpträffen som blivit uppskjuten ett par gånger på grund av för mycket snö och för många minusgrader. En lång sådan blev det också, närmare 4 1/2 timme! Lara, Höstglädjens Stjärnbloss, var inte med på valpträffen, men hon bor långt uppe i Norge och har sjukt långt att åka så jag förstår att matte Gunn Therese tackade nej.

Det blev en massa bus såklart, och Thyra och Lhine umgicks jättefint med sina barn/halvsyskon. Småstjärnorna är nog den jämnaste valpkullen Thyra haft, för det var inte lätt att se skillnad på dom när de for omkring.

Efter en liten fikapaus pratade Nimbus matte Jenny och uppfödare Gunela om apportering, och så fick Nimbus, Thyra och Lhine hämta två dirigeringar var. Sedan fick valparna prova ett par markeringar innan de vuxna hundarna fick jobba lite igen och visa ett sök.

Thyras tass höll bra länge, men under söket blev hon jättehalt stackarn. Hon jobbade på ändå, och jag lät henne få hitta en dummie innan vi avbröt. Envisa Thyra hade säkert fortsatt att jobba om jag skickat henne igen, för inte tog hon det lugnt sen trots att hon mest hoppade på tre ben. När vi tagit gruppfotot här ovan så slängde jag upp Thyra över axlarna för att skona hennes tass och bära henne till bilen…

… men icke, Thyra skulle gå själv! När vi parkerat här hemma fick hon iallafall stå ut med att bli inburen av husse. Jag ska försöka få dit ett nytt plåster på trampdynan sen, för det andra lossnade såklart idag, och så får det bli ett par tråkiga dagar med korta koppelpromenader, lugn och ro.

5 mars, 2011 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Valpträff med Småstjärnorna”

 1. Eva, Troja & Mira:

  Tack för en härlig dag!!! Det var jättekul att träffa alla och roligt att pappa Nimbus kom också. Våran ”Myra” är bra trött nu 😉 Kram!

 2. Linn Zimba Chili:

  Vilken fin på kullen med föräldrar.. var kul att jag fick vara med idag:)

 3. Emma o Sasha:

  Tycker Sasha är väldigt lik mamma på bilden =) Sasha ligger som en liten klump på golvet här hemma, mitt lilla hjärta är alldeles slut efter den här dagen som var jätterolig o nyttig!

 4. Jonna & Svante:

  Vad tråkigt att såret på tassen gick upp! Men kul att ni hade en trevlig valpträff, de ser väldigt fina ut allihopa!

 5. Gunn Therese:

  Vi skulle gjerne ha vært der – men alt for langt unna desverre!

 6. Zandra, Lova & Lystra:

  Skrev en kommentar men verka inte som den kom fram. Vilken fin bild du fick till 🙂 lite skillnad när man tar med en mobilkamera 😛 Tack för en trevlig dag! ses på tisdag.

 7. sofie:

  Vad fina de är.!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: