Härlig vårdag

Idag har jag och hundarna haft en jätteskön ledig dag. Vi började dagen med att vara ute i solen i 1 1/2 timme. Tjejerna fick springa lösa en stund, och Lystra hittade en tennisboll som alla tre fick springa och hämta ett par gånger var. På vägen hem mötte vi ett äldre par med en svart hund, som vi har passerat ett par gånger tidigare. Så hade jag tänkt att vi skulle göra även idag, men farbrorn tyckte tydligen att det var dags att hälsa.

Det slutade med att vi stod och pratade ett bra tag, medan Thyra och den svarta Thyra-kopia Lissie for runt och lekte med varandra. Det var läskigt vad lika dom var i storlek och utseende, fast i olika färg! Blev ju tvungen att fråga vad det var för raser i Lissie, och hennes mamma var border collie och pappa golden retriever.

Thyra brukar inte vara så intresserad av att leka med främmande hundar, men nu är hon i höglöp och tänker bara på snusk, så hon flörtade för fullt med Lissie. Igår kväll sprang Thyra och jagade efter Lhine, som inte alls uppskattade Thyras frierier. Under natten sen tjatade Thyra om att hon var tvungen att gå ut, och det var inte för att det var nödigt, utan hon skulle ut och spana. Snuskkärring!

Väl hemma igen tog jag tag i lite städning, medan hundarna fick ligga och sola på uteplatsen. När städningen sedan var klar blev det träning för alla tre. Gräsmattan utanför blev snöfri i slutet av förra veckan och förvandlades istället till en sjö, men nu har den äntligen torkat upp så pass att det går att träna på den. Helt underbart att ha en träningsplan en meter från uteplatsen!

Med Lhine körde jag igenom dumrutan, rutan, dirigeringsapportering och vittringsapportering. Lhine var lite slö, men tyckte ändå att det var kul att få jobba, och hon blir nog snart sitt gamla vanliga jag när löpet försvunnit ur huvudet på henne. Vittringen var kanon, så inomhusträningen i vinter har gett resultat. Nu när det inte blir några valpar har vi anmält oss till en tävlingslydnadskurs i elitklass som är på tre tillfällen i juni/juli.

För Thyra blev det såklart freestyleträning. Idag blev det utan musik, men vi körde ändå igenom de bitar vi har satt ihop till vårat program. Vi har ett tomt parti efter ungefär halva programmet, så jag försökte komma på vad vi skulle kunna ha med där. Träningen gick jättebra, och jag hade störning av att en granne kikade från sin balkong.

Lilla Lystra fick väldigt enkel träning. Greppa en apportbock ur mina händer, göra ingångar, och lite då och då tog jag ett halvt steg framåt innan jag belönade. Många pauser blev det då koncentrationen inte höll speciellt länge, då det enligt Lystra fanns många störande ljud runtomkring. Rolig att träna med är hon iallafall, för hon är väldigt kvick och glad!

15 mars, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Härlig vårdag”

  1. Terese:

    Mysigt med vår!

    Vem vann Minx-tävlingen?:)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: