Motion? Helst inte…

I morse när jag gick upp så såg det inte ut att bli så himla varmt idag. Bestämde mig då för att åka ut till Vidingsjö och ta morgonpromenaden längs 5-kilometersspåret. Tänkte att risken för värmeslag kanske inte skulle vara så stor, men där hade jag väldigt fel.

Efter 1 kilometer hade Lhines tunga redan börjat bli längre, och ingen av hundarna hade något vidare tempo utan travade sparsamt fram. Thyra är inte lika känslig som Lhine, som ganska snart började leta efter vatten. Normalt brukar det finnas geggiga diken och rinna vatten under spåret på flera stället, men idag var det snustorrt! Vid ett ställe ställde sig Lhine till och med och tittade in ett litet vattenrör och såg ut att ropa ”Hallå! Vatten?” När inget vatten kom satte hon igång att gräva…

När vi nästan vara tillbaka vid motionscentret hade nog Lhine börjat få lite värmeslag, för då gav sig hon ut mitt på den stekheta fotbollsplanen, medan Thyra travade på framför mig längs med den skuggiga skogskanten. Innan vi åkte hem igen så gick vi bort mot omklädningsrummen, med hopp om att hitta en vattenslang… och det fanns både vattenslang och vattenskålar! Lhine njöt verkligen av den kalla duschen, och kravlade fram på asfalten för att svalka magen. Thyra fick också en dusch, och verkade inte klaga hon heller.

5 juli, 2010 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Motion? Helst inte…”

 1. Maria, Rocky & Malte:

  Hualigen för värmeslag, det är otäckt hur fort det kan gå. Fick också för mig att ta en långrunda med hundarna idag då det var ngt svalare än dom senaste dagarna men hundarna kändes ordentligt sega efter en sisådär timmes promenad. Som tur är avslutade vi vår runda vid en sjö där dom fick simma & svalka av sig.
  Malte är tokig i vatten. Han kan vara i & simma i timtal utan att ha ngt särskilt att simma till. Han simmar bara omkring & njuter helt enkelt 🙂

 2. Sandra, Dyrka & Yra:

  Ni är inte ensamma att lida av värmen! Dyrka med magen i vädret håller på att bli galen… Kylshalsband, fläkt och hiss är räddningen. För hennes skull hoppas jag att det inte är så här varmt om en vecka när hon är som störst…

 3. Nora & Mira.:

  Ja, herregud, den här värmen tar rejält! Mira tar illa vid som av värme (spyr, blir dålsig och allmänt hängig) så det blir längre promenad på kvällen när det svalnat, fram tills dess är det bara kortare rundor om det inte är bad som gäller och som tur är så har vi svalt och skönt inne!
  Hälsa vovvarna från oss.

 4. Kim:

  Stackars Lhine! Bambi är väldigt känslig för värme också, och gräver gärna gropar i marken för att lägga sej i, om vi går i för varmt väder.. 🙁 Stackars hundarna när det är så där skiitvarmt!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: