Ingen elitdebut i helgen

Thyra är anmäld till två tävlingar i helgen, men jag kommer att stryka oss från båda två. Jag har funderat på om jag kanske skulle ta och byta hund på lördagens tävling och göra elitdebut med Lhine, men efter morgonens träning har jag bestämt mig för att inte göra det. Träningen gick bra, men jag haltar fortfarande emellanåt och det tror jag kan störa Lhine en hel del.

Träningen idag gick som sagt bra, och planen är att träna en stund i eftermiddag igen. Nu på morgonen började vi med att köra igenom dumrutan. Lhine kastade sig i backen vid sättandet, och startade alldeles för tidigt från både stå, sitt och ligg. Dags att börja träna lite stadga tror jag. Sedan blev det några ställanden under språng marsch. Hoppas det kan få henne att stanna med lite bättre tryck vid inkallningen, istället för att ”bara” stanna.

Provade sen att skicka henne till kon och dirigera henne vidare till rutan, och hon gick ut som om det vore dirigeringsapportering. Kunde dirigera henne rätt med några extra kommandon. Skicken från kon till ruta behöver vi alltså jobba mycket mer på, så hon går rätt direkt. När vi kände oss klara med rutan för idag så blev det dirigeringsapportering från kon, och det blev 100% rätt. Underbart! Efter tre högerskick och två vänsterskick packade vi ihop och åkte hemåt, glada och nöjda.

Stannade till på Djurmagazinet för att väga Thyra, och hon har gått upp i vikt! 25.8 kg stannade vågen på, och det är iallafall 1 kg för mycket. 24-24.5 kg är vad hon brukar, och ska, väga. Det måste ju vara valpar i hennes mage, för fram till igår så har hon fått samma gamla mängd mat. Nu har jag på mammas order ökat på frukosten med 1 dl, och jag kan ju inte påstå att Thyra jublar över det. Hon vill inte ha frukost, och knappt kvällsmat heller. Fast blandar jag ner lite av burkmaten för valpar och dräktiga tikar som vi fått av mamma så går maten ner.

6 oktober, 2009 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Ingen elitdebut i helgen”

  1. Åsa & Lovis:

    Visst är det knäppt att dräktiga tikar ofta matvägrar? Undrar om det gäller vildhundar och vargar åxå? Signe var jättetydlig med matvägran i tredje veckan båda gångerna hon var dräktig. Hon som annars inhalerar mat…

    Det är ju bara tisdag idag, kan du inte vänta med att besluta om Lhines debut till typ fredag iaf? Foten kanske är bättre då 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: