Elitdebut

Nu på morgonen har jag och Lhine varit och tävlat lydnad på hemmaklubben. Vi var där i god tid så att Lhine skulle få samla ihop sig, och hon kändes väldigt samlad. Innan samlingen hjälpte Thina oss med ett par vittringsapporteringar, och Lhine var hemskt het. Det kändes som att Lhine skulle kunna gå som på träning, och alltså köra på för fullt och eventuellt tjuva lite på tävlingsledarens kommandon.

Det började bra med 10 och 8.5 på gruppmomenten. Hon  hade legat och vridit lite på sig under platsliggningen. Vi hade startnummer 1, och på väg in på planen fick Lhine gå fot fram till startpunkten. Hon var lite studsig, och det kändes bra. Sen när jag kopplat loss och det var dags att påbörja fria följet, så dog Lhine helt. Visst, hon hängde med, men hon gick långt ut. Vid halterna hamnade hon snett framför mig. Fula 6.5 poäng blev det.

Vid dumrutan har jag börjat få använda väldigt tysta kommandon, annars far Lhine i backen vid sättandet. Idag så hade hon backat nåt steg vid sättandet, och stod som förstenad. På inkallningen låg hon kvar på första kommandot, och hade något tveksamt tempo. Rutan blev en 0:a. Hon sprang åt rätt håll, men förbi rutan och stannade ungefär 30 meter bakom. Hon hamnade i rutan till sist, men sen var inkallningen i trav. Här bestämde jag mig för att vi skulle bryta efter dirigeringsapporteringen, men det momentet gick också åt skogen. Hon stannade före cirkeln och sprang åt fel håll innan jag stoppade henne och dirigerade om. Vi tog metallapporteringen som sista moment, och då blev det minsann en 10:a!

Eftersom att det här var vår första elittävling så vet jag inte varför det blev som det blev. Hon har ju gått bra i de tidigare klasserna. Jag känner mig inte speciellt ledsen över hur det gick idag, men självklart är jag lite besviken. Vi är anmälda till en tävling nästa helg också, och jag tror att vi kommer starta då – just för att se om det blir likadant igen, eller om det bara var en dålig dag. Jag hoppas att det bara var en dålig dag, annars kommer jag förmodligen bryta ihop.

På våra starter i klass I-III har Lhine varit jättehärlig inne på planen, och efter sista momenten har jag känt att jag vill in och köra igen för att det var så himla kul. Inför dom starterna har vi tränat på samma sätt som nu, men ändå känns det som att avsaknaden av träningskamrater kan ha påverkat hur det gick idag. Vi tränar inte själva för att vi vill det, utan vi inte har mycket annat val. (Frågor kring det svarar jag endast på via mail). Jag skulle vilja ha det så som vi har haft det med apporteringsträningen ett tag nu. Att man är några som träffas 1-2 gånger i veckan, och när man tränar så har man en som går nära och kommenderar och att de andra tittar och kritiserar.

Om det är någon som känner likadant som mig, och vill träna i en mindre grupp där man går in lite mer på djupet i träningen och hjälper varandra – skicka ett mail till sandra@tomik.se, så kanske det går att dra ihop något.

17 oktober, 2009 | 13 kommentar »

13 kommentarer till “Elitdebut”

 1. Malin:

  Tack Sandra! Ja, det är nog ingen dum idé. Jag började ju så, men tyckte att hon borde vara redo att förstå detta. Men det är nog jättebra att gå tillbaks till lättlätt för att öka hennes självförtroende igen.

  Eftersom det har gått så kanonbra i tidigare klasser behöver du säkert inte vara orolig över Lhines attityd, förhoppningsvis var det bara en tillfällig dipp 🙂

 2. Tonje & Cima:

  Jeg er ikke i tvil om at du vil lykkes med Lhine i elite. Hun er jo fortsatt en ung dame, og dere har masse tid på dere. Imponerende med 1.premie på jaktprøven! Stå på videre – dette fikser dere helt sikkert 🙂

 3. Nina:

  Hejsan! Det kan ha varit en dålig dag så tappa inte hoppet, Lhine är duktig 🙂
  Ha det

 4. Terese & Gus:

  Synd att det inte gick vägen! Håller tummarna för er nästa helg ist! Om du är sugen på pendla är du välkommen att träna i sthlm;) Vi har varit ett jättebra gäng, nu är vi för det mesta bara två tappra själar kvar, klart det kan betyda mycket att ha bra folk med sig som hjälper till.

 5. Johanna & Max:

  Tråkigt att det inte blev något 1:a pris, det kommer säkert nästa gång. Kram

 6. Thina o hundarna:

  Det kommer fler tävlingar o innan du vet ordet av så har du två svampar hemma. Förstår att det känns jobbigt just nu men tänk på att Lhine är en helt annan hund än Thyra

 7. Carro - Lantismamman:

  Som många andra skriver så hade säkert bara din lilla dam en dålig dag;-) Ni kommer igen! Lycka till i fortsättningen!!

 8. Lina:

  Tja, vill du ha träningskompisar så är du välkommen till Finspång. Vi är två som tränar 1-2 gånger i veckan och det får gärna hänga på fler. Alltid bra med flera ögon som ser vad man gör för galna saker, och alltid nyttigt att byta erfarenheter. Bara att du hör av dig om du är sugen!
  // Lina

 9. Sandra:

  Trist när de liksom faller ihop på planen sådär… Men vi får väl hoppas att det bara var just en dålig dag och det låter väl troligt!

  Om du bott här i närheten hade jag mer än gärna tränat med dig ofta, ofta!!! 🙂

 10. Anna&Trion:

  Tråkigt att det inte gick så bra som det kan/brukar göra.. Men alla har ju dåliga dagar, både vi o hundarna. Tro mig, jag har haft många 😀

  Håller tummar o tassar för er nästa helg! 🙂

 11. Martine Hansen:

  Grattis med debut 🙂 Sikkert bare en dårlig dag, lykke til neste helg.

 12. Linda,Olle,Minus:

  Bara att bryta ihop o komma igen! Det fixar ni:)

 13. Fran:

  Sandra ni är ju jätte duktiga! Detta var ju er debut i Elitklass, debut! tänk hur långt du kommit med en väldigt ung och livlig hund 🙂

  på’t igen bara! så är det med tävling. Detta fixar ni!

  Tänk på oss andra som tävlar o tävlar och kanske lyckas med uppflytt 10e gången 😉

  ha det gott

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: