NYHETER

2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023

2024

 

  

 

17 DECEMBER, MALUNG-SÄLENS BK

Lydnadsprov

 

Katarina och Ezra, Höstglädjens Stjärnklar har idag gjort sin andra start i lydnadsklass I. Tyvärr så blev det en nolla på läggande under gång, men med 8.5 poäng på fria följet och sedan 10:or på resterande moment så räckte det ändå till ett 1:a pris på 174 poäng!

 

Grattis Katarina och Ezra! Vilka poäng!

16 DECEMBER, HÄRLIGA HUND NR 12/2011

 

I det senaste numret av tidningen Härliga hund är det en liten rasspecial om golden retriever, och där hittar ni ett par bilder på våra hundar.

4 DECEMBER, KARLSTAD BK

Lydnadsprov

 

Idag debuterade Katarina och Ezra, Höstglädjens Stjärnklar i lydnadsklass I, och vilken fin debut det blev. Med 174.5 poäng fick de sitt första 1:a pris!

 

Bra jobbat, och stort grattis!

3 DECEMBER, KRAMFORS BK

Lydnadsprov

 

Stort grattis till Sara och Vittra, Höstglädjens Quick-Witted som idag tog det tredje raka 1:a priset i lydnadsklass I och därmed titeln LPI! Vad roligt!

 

Vittra är nu den fjärde i Quick/Speedkullen som har LPI!

 

27 NOVEMBER, BOXERKLUBBEN ESKILSTUNA

Inofficiell utställning

 

Sara och Lhyra, Höstglädjens Once In A Lifetime har idag debuterat i utställningsringen. Lhyra vann valpklass I med HP, blev BIR-valp och avslutade sedan dagen med att bli BIG-valp 2!

 

Stort grattis!

 

26 NOVEMBER, VARBERGS BK

Lydnadsprov

 

Idag startade Exxon, LPI Höstglädjens No Speed Limit och matte Yvonne i lydnadsklass II, och det blev ett 1:a pris med fina 181 poäng! Grattis, grattis!

 
Maria med kullbror Malte,
LPI Höstglädjens Full Speed Forward debuterade i samma klass, men de missade tyvärr 1:a priset efter en nolla på hoppet.

24 NOVEMBER, FEM FINA VALPAR!

 

Igår kväll föddes valparna efter SE U(U)CH Combine Nintendo och FDI SE LCH Höstglädjens Dreamline.

 

Fem valpar blev det, och de fyra första föddes inom en timme, och efter ytterligare en timme så var alltihopa klart. Två hanar och tre tikar blev fördelningen.

 

27 OKTOBER, SUNDSVALLS BK

Lydnadsprov

 

Sara och Vittra, Höstglädjens Quick-Witted gjorde idag sin andra start i lydnadsklass I, och tog det andra 1:a priset i lydnadsklass I!

 

Stort grattis!

24 OKTOBER, GLÄDJANDE NYHET!

 

FDI SE LCH Höstglädjens Dreamline

är dräktig och väntar valpar med

SE U(U)CH Combine Nintendo

i slutet av vecka 47.

 

På dagens ultraljud fick vi se 4 valpar!

     

17 OKTOBER, LINKÖPINGS HU

HTM-tävling

 

Sandra och Thyra, FDI FDII LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream provade under kvällen på en start i heelwork to music klass I, och fick både uppflyttningspoäng och vann klassen!

Film från tävlingen hittar ni
här!

     

15 OKTOBER, SUNDSVALL

Delprov 1 räddningshund

 

I början maj blev de godkända på inträdesprovet för räddningshundar, och igår genomförde Sara och Vittra, Höstglädjens Quick-Witted delprov 1 och blev godkända!

 

Jättestort grattis och fortsatt lycka till!

 
     

15 OKTOBER, ESKILSTUNA HDK

Rallylydnadstävling

 

Ett jättestort grattis till Zandra och Lystra, Höstglädjens Stjärnlyster som idag har varit på en dubbeltävling i rallylydnad och nått strålande resultat!

 

På första starten råkade Lystra trampa på en skylt, men resten var felfritt och de fick fina 97 poäng och sitt tredje godkända resultat. Därmed fick Lystra titeln RLD N, och vann även klassen!

 

Andra starten var helt felfri, så de fick ytterligare ett godkänt resultat med 100 poäng av 100 möjliga. Med de poängen vann de såklart även klassen!

 

Klicka här för att se filmer från båda starterna.

 
     

12 OKTOBER, EFTERSÖK

 

Under morgonen var vår Igor, SE VCH Höstglädjens Sir Bors på sitt livs första eftersök. Han letade upp skottplatsen, spårade fint och hittade älgen i ett dike.

 
     

29 SEPTEMBER, SUNDSVALLS BK

Lydnadsprov

 

Sara och Vittra, Höstglädjens Quick-Witted debuterade under kvällen i lydnadsklass I, och vilken debut det blev! De fick ett 1:a pris och vann klassen

med fina 190 poäng!

 

Jättestort grattis!

 
     

25 SEPTEMBER, MJÖLBY BK

Mentalbeskrivning av Småstjärnorna

 

Idag har vi haft en jätterolig förmiddag på Mjölby BK, där de fyra svenska Stjärnsystrarna efter Kolbäckens Jägermeister och FDI FDII LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream blev mentalbeskrivna.

 

Det var full fart från början till slut med många glada hälsningar uppe i ansiktet och härligt kampande. Alla fyra satte full fart efter lilla bytet och skyndade ut för att leka med figuranten på avståndsleken. Vid överrasknings-momenten användes inte de snabba benen, utan då blev det ett kort stopp eller en liten undanmanöver.

 

Ett jättestort tack för att ni kom!

Hoppas ni är lika nöjda som vi är!

 

Ezra, Höstglädjens Stjärnklar

Mira, Höstglädjens Stjärnglans

Lystra, Höstglädjens Stjärnlyster

Sasha, Höstglädjens Stjärnglimt

 

Mamma Thyra i mitten med sina Småstjärnor.

 

     

24 SEPTEMBER, VALPAR VÄNTAS V. 47

 

Lhine, FDI SE LCH Höstglädjens Dreamline har parats två gånger med Tino, SE U(U)CH Combine Nintendo, så nu håller vi alla tummar och tår för att Lhine är dräktig!

 
     

18 SEPTEMBER, BILLINGE BK

Rallylydnadstävling

 

Zandra och Lystra, Höstglädjens Stjärnlyster har varit och tävlat rallylydnad igen. De fick sitt andra godkända resultat, den här gången på 90 poäng!

 

Film från tävlingen kan ni se här!

 
     

17 SEPTEMBER, SKÖVDE-TIDAHOLM HU

Freestyletävling

 

Sandra har varit iväg och tävlat freestyle med Thyra och Lhine igen. Båda två med ett uppflyttningspoäng kvar till varsin freestyletitel...

 

Löpande Lhine, SE LCH Höstglädjens Dreamline vann freestyleklass I med 25.35 uppflyttningspoäng, och fick därmed titeln FDI!

 

Thyra, FDI LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream vann också sin klass, med 25.35 uppflyttningspoäng och fick titeln FDII!

 

Grattis! Jag är så stolt över er alla tre! Två starter, två uppflyttningspoäng med samma summa, två klassvinster och två freestyletitlar. Vilken dag!

 

Här har Sandra lagt upp filmer från tävlingen!

 
     

15 SEPTEMBER, ONCEKULLEN 8 VECKOR

 

Sista natten med gänget har varit lika lugn som vanligt, och idag börjar valparna flytta till sina nya hem.

 

Kvar hos oss blir Hicka, Höstglädjens Once Bitten Twice Shy (bilden).

 
     

4 SEPTEMBER, NORSBORG LKK

Rallylydnadstävling

 

Stort grattis till Zandra och Lystra, Höstglädjens Stjärnlyster som idag gjorde rallylydnadsdebut och blev godkända i nybörjarklass med 93 poäng!

 

Klicka här för att se film från tävlingen!

 
     

27 AUGUSTI, KARLSTAD BK

Freestyletävling

 

Idag har Sandra varit på dubbeltävling i freestyle med både Thyra och Lhine.

 

Sandra och Thyra, FDI LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream vann freestyleklass II med 23.25 poäng på förmiddagen. Ena domaren gav för låga poäng på planering och kvalitet, så det räckte tyvärr inte till uppflyttning.

 

"Jättefint program! Störs lite av många 

upprepningar. Fin tolkning av musiken."

 

På eftermiddagen hade Sandra gjort om Thyras program lite grann, vilket gav uppflyttning med 24.90 poäng och klassvinst!

 

"Lite trevande början, men sedan tog det sig och som det tog sig! Snygga och rena positioner. Härlig energi och fint samarbete.

Bra jobbat!"

 

Lhine, SE LCH Höstglädjens Dreamline gjorde en fin debut i freestyleklass I med 24.30 poäng, uppflyttning och jättefina kommentarer från båda domarna!

 

"Superfint och gulligt program med bra flyt, 

diskreta signaler och en musik som passar 

utmärkt för hunden. Härligt!"

 

Trots en liten miss där Sandra gav fel kommando till Lhine, så höjde de sina poäng på eftermiddagen och vann klassen med 26.05 poäng och uppflyttning!

 

"Otroligt fint och stämningsfullt program med 

några få missförstånd. Musik som passar hunden och en fin tolkning av musiken."

 

Det finns filmer både från förmiddagstävlingen och eftermiddagstävlingen!

 


 

     

22 JULI, NU ÄR VALPARNA HÄR!

 

Efter en lång natt har vi nu ett stort gäng med tio valpar, fyra hanar och sex tikar, efter SE VCH Purbarn Nuts In A Fruitcake och LPI Höstglädjens Princess Guinevere.

 
     

15 JULI, LINKÖPINGS HU

Freestyletävling

 

På Sveriges hittills största freestyletävling debuterade Sandra och Thyra, FDI LPI LPII LPIII LPELIT  SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream i freestyleklass II.

Trots en hel poängs avdrag på utförandet från ena domaren p.g.a skall fick de ihop 23.80 poäng och uppflyttning!

 

"Härligt samarbete, bra flyt. Glad och självsäker hund. Bra distansarbete. Fin variation i programmet."

 
"Lite väl snabb musik för att det ska bli bra timing. Mycket följsam och glad. Härligt att se! 
Show + glädje = freestyle!"

 
     

23 JUNI, ÅTVIDABERGS HK

Lydnadsprov

 

Jättestort grattis till Sandra och Lhine, Höstglädjens Dreamline som under eftermiddagen tog det tredje 1:a priset i lydnadsklass elit och blev SVENSK LYDNADSCHAMPION!

Idag blev allt rätt, så de skrapade ihop 294.5 SM-poäng!

 
     

21 JUNI, GLÄDJANDE NYHET!

 

LPI Höstglädjens Princess Guinevere

är dräktig och väntar valpar med

SE VCH Purbarn Nuts In A Fruitcake

i början av vecka 30.

 

Vid dagens ultraljud kunde veterinären se minst 5 valpar!

 
     

18-19 JUNI, NORGE

Nationell utställning

 

I helgen har Lara, Höstglädjens Stjärnbloss har varit på två utställningar i Kirkenes och Vadsø. På lördagen fick hon Excellent, och på söndagen blev det Very good.

Grattis Gunn Therese och Lara!

 
     

16 JUNI, MOTALA BK

Lydnadsprov

 

Då var det dags för ytterligare en triss i ettor! Sandra och Lhine, Höstglädjens Dreamline vann lydnadsklass elit och tog sitt andra 1:a pris!

 

Jag och Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere samt Emma och Silla, Höstglädjens Quicksilver tog varsitt 1:a pris lydnadsklass I, och därmed fick både Bacill och Silla titeln LPI!

 

Silla, Bacill och Lhine. 

     

11 JUNI, LINKÖPINGS BK

Lydnadsprov

 

Emma och Silla, Höstglädjens Quicksilver har gjort sin andra start i lydnadsklass I. Det blev ett 1:a pris med fina 173 poäng.

Grattis, grattis!

 
     

11 JUNI, GRK KOSTA

Club show

 

Sju tikar anmälda i jaktklass, varav vi anmält fyra.

 

Thyra, FDI LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream fick Very good.

 

Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere och

Ingrid, LPI LPII Höstglädjens Is Mot Eld fick varsitt Excellent och blev placerade som 3:a och 4:a i klassen.

 

Lhine, Höstglädjens Dreamline fick Excellent, och plockades fram som vinnare med klassens enda CK! Senare under dagen i finaltävlingarna blev Lhine även BIR-jaktklass.

 

Virus, LPI Höstglädjens Between Two Fires ställdes i veteranklassen där hon fick Excellent och blev 3:a.

 

Stort tack till Elina, Åsa och Katarina som hjälpte till och visade Lhine, Ingrid och Thyra! 

 
Lhine och Elina Pitkänen, kennel April Design.
     

8 JUNI, FLENS BK

Lydnadsprov

 

Jag och Ingrid, LPI Höstglädjens Is Mot Eld har varit och tävlat lydnad igen. Självklart nollade vi ett moment igen, men det räckte ändå till ett 1:a pris på 174.5 poäng. Därmed fick Ingrid titeln LPII!

 
     

6 JUNI, SSRK LINKÖPING

Viltspårprov

 

9 månader gammal har Mira, Höstglädjens Stjärnglans gått anlagsprovet i viltspår, och blivit godkänd!

 

Grattis Eva och Mira!

 
     

4-5 JUNI, SSRK VÄSTERNORRLAND

Nationell utställning

 

Vittra, Höstglädjens Quick-Witted ställdes i helgen ut på SSRKs utställningar i Sundsvall och Örnsköldsvik. Hon fick Excellent och placerade sig i juniorklass båda dagarna. 3:e placering på lördagen och 2:a placering på söndagen!

  

Grattis Sara och Vittra till en fin utställningsdebut!

 
     

3 JUNI, FINSPÅNG BK

Lydnadsprov

 

Vilken kväll, triss i ettor! Jag startade med både Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere som fick sitt andra 1:a pris i klass I, och Ingrid, LPI Höstglädjens Is Mot Eld som fick sitt andra 1:a pris i klass II! Ingrid fick ihop 171.5 poäng, med en nolla som drog av 20 poäng...

 

Dessutom debuterade Emma och Silla, Höstglädjens Quicksilver i lydnadsklass I med ett fint 1:a pris! Kul!

 

Silla, Bacill och Ingrid. 

     

29 MAJ, VÄSTERVIKS BK

Lydnadsprov

 

Sandra och Lhine, Höstglädjens Dreamline har tagit sitt första 1:a pris i lydnadsklass elit, på 279 poäng!

Stort grattis och lycka till på kommande tävlingar!

 
     

21-22 MAJ, NORGE

Nationell utställning

 

Norska Lara, Höstglädjens Stjärnbloss har gjort officiell utställningsdebut och ställdes båda dagarna på Hammerfestutställningen i Kvalsund, Norge. Hon fick Excellent och blev placerad som 2:a i juniorklass båda dagarna.

 

Grattis Gunn Therese och Lara!

 
     

17 MAJ, LINKÖPINGS BK

Lydnadsprov

 

Ingrid, LPI Höstglädjens Is Mot Eld och jag har varit och tävlat lydnad under kvällen. Det blev en nolla idag med, när Ingrid tjuvstartade vid apporteringen, men den här gången räckte poängen till ett 1:a pris! 

 
     

15 MAJ, SUNDSVALLS BK

Inofficiell utställning

 

Vittra, Höstglädjens Quick-Witted har varit på en inofficiell utställning idag där hon plockade hem allt! BIR, BIG och BEST IN SHOW! Grattis Sara och Vittra!

 

Dömde gjorde Bengt Danielsson, kennel Crusade och Bengt Källman, kennel Cassmick.

 
     

14 MAJ, TYRESÖ HU

Freestyletävling

 

Då har de gjort det igen! Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream gjorde idag sin tredje start i freestyleklass I, fick sitt tredje uppflyttningspoäng och därmed titeln FDI! Det blev även deras tredje klassvinst!

Klicka här för att se film från tävlingen!

 
     

8 MAJ, SKK LIDKÖPING

Nationell utställning

 

Igor, SE VCH Höstglädjens Sir Bors fick Very good i hanarnas jaktklass.
 
Det samma fick Lhine,
Höstglädjens Dreamline och Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere (bilden) i tikarnas jaktklass.

 
     

7 MAJ, SKARPNÄCK HU

Freestyletävling

 

Idag gjorde Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream sin andra start i freestyleklass I. Det blev uppflyttning och klassvinst igen, med 26.70 poäng! 

 

De hade högst poäng i samtliga bedömningskategorier av alla startande i klassen. Grattis, grattis!

 

"Fin kontakt. Snyggt utfört program."
 

"Väldigt väl utfört program med en glad

hund som arbetar helt självständigt."

 

Här kan ni se film från tävlingen!

 
     

6 MAJ, SBK GÖTEBORGS AVD

Lydnadsprov

 

Maria och Malte, Höstglädjens Full Speed Forward har nu gjort sin sista start i lydnadsklass I, då de tog det tredje 1:a priset och titeln LPI! Idag blev det 190.5 poäng, och deras tredje klassvinst!

Stort grattis från oss! Film finns att se
här!

 
     

1 MAJ, SUNDSVALL

Inträdesprov räddningshund

 

Vittra, Höstglädjens Quick-Witted genomförde idag inträdesprovet för räddningshundar och blev godkänd!

Grattis Sara och Vittra, och fortsatt lycka till med träningen!

 
     

30 APRIL, PARTILLE BK

Lydnadsprov

 

Maria och Malte, Höstglädjens Full Speed Forward har gjort det igen - tävlat lydnadsklass I med otroligt fina poäng! Sist blev det ett 1:a pris med 197.5 poäng, och idag ett 1:a pris på 198 poäng! Grattis, grattis!

Klicka här för att se tävlingen på film!

 
     

24 APRIL, BRO-HÅBO BK

Freestyletävling

 

Stort grattis till Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream som idag debuterade i freestyleklass I med 26.05 poäng, uppflyttning och klassvinst!

Klicka här för att se deras debut på film!

 
     

17 APRIL, KINDS BK

Bruksprov

 

Även Exxon, LPI Höstglädjens No Speed Limit gjorde en debut idag, på bruksplanen. Med 231.75 poäng i appellklass spår är han nu uppflyttad till lägre klass!

Grattis Yvonne och Exxon!

 
     

17 APRIL, LINKÖPINGS BK

Lydnadsprov

 

Idag har jag och mina duktiga tjejer Bacill och Ingrid debuterat i lydnadsklass I och lydnadsklass II.

Bacill,
Höstglädjens Princess Guinevere fick ihop 167 poäng och ett första pris med en nolla på läggandet.

Ingrid,
LPI Höstglädjens Is Mot Eld nollade hoppet med en tjuvstart, men vann klassen med 153 poäng.

 
     

10 APRIL, MJÖLBY BK

Mentalbeskrivning av Rainkullen

 

Tyvärr blev det av olika anledningar bara 3 hundar i denna kull som mentalbeskrevs. Men ett jättestort tack till er som kom!

Ida, Höstglädjens Raindrop

Freja, Höstglädjens Rainfly

Elsa, Höstglädjens Raindance

 
     

9 APRIL, MJÖLBY BK

Mentalbeskrivning av Quick/Speedkullen

 

Efter en lång och fin vårdag på Mjölby brukshundklubb är nu hela Quick/Speedkullen efter Combine Nintendo och LPI LPII LPIII LPELIT SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream mentalbeskriven.

 

Ett stort, stort tack till er alla för att ni kom! Ända från Sundsvall i norr, och Göteborg i söder. Det var jättekul att få träffa er och era hundar igen, och de var riktigt roliga att se på mentalbeskrivningsbanan allihopa!

 

Izor, Höstglädjens Speed Merchant
Malte, Höstglädjens Full Speed Forward

Torres, Höstglädjens Turn of Speed

Exxon, LPI Höstglädjens No Speed Limit
Vittra, Höstglädjens Quick-Witted
Silla, Höstglädjens Quicksilver

 


 

     

5 MARS, VALPTRÄFF

Kolbäckens Jägermeister/LPI LPII LPIII LPELIT

SE LCH FI LCH Höstglädjens Golden Dream

 

Till slut blev den av, valpträffen för Småstjärnorna som blivit uppskjuten på grund av det kalla vädret. Förutom Stjärnbloss, som bor långt upp i Norge, så kom de övriga i kullen. Jättekul!

 

Ett särskilt tack till pappa Nimbus matte Jenny och hans uppfödare Gunela som också kom på träffen!

 

Thyra, Sasha, Lystra, Mira, Ezra och Nimbus.

     

19 FEBRUARI, GRK SALA

Open Show
 

Småstjärnorna Sasha, Höstglädjens Stjärnglimt och Lystra, Höstglädjens Stjärnlyster fick fina placeringar i Puppy II. Sasha vann klassen, och Lystra stod som 2:a.

Grattis till mattarna Emma och Zandra!

 
     

30 JANUARI, GRK VALLA

Open Show

 

Höstglädjens Stjärnglimt, Höstglädjens Stjärnglans och Höstglädjens Stjärnlyster stod som 2:a, 3:a och 4:a med HP i Puppy I.

 
Ingrid, LPI Höstglädjens Is Mot Eld 3:a Mid Limit och 2:a Jakt med HP.

Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere 2:a Limit och 1:a Jakt med HP, och slutligen 5:e bästa tik.
 
Virus, LPI Höstglädjens Between Two Fires 4:a Mid Limit, 2:a Veteran och 3:a Jakt med HP.

 

Kornet, SE VCH Wintergold's Eldkorn 1:a Special Veteran med HP, snart 15 år gammal!!!

 
Sandra visade Kornet,
SE VCH Wintergold's Eldkorn och Virus, LPI Höstglädjens Between Two Fires i Brace, som de vann bland tre par!

 

Ingrid, Bacill, Virus och Kornet.

 

Mira, Höstglädjens Stjärnglans.

     

29 JANUARI, FALKENBERGS BK

Lydnadsprov

 

Yvonne och Exxon, Höstglädjens No Speed Limit har varit och tävlat lydnad igen, och tog idag det tredje 1:a priset på raken i klass I och därmed även titeln LPI!
 
Lycka till i klass II!

 
     

9 JANUARI, MY DOG 2011

Internationell utställning

 

Kullbröderna Exxon, Höstglädjens No Speed Limit och Malte, Höstglädjens Full Speed Forward fick varsitt 1:a pris i juniorklass.

 

Exxon blev placerad som 2:a i klassen, med Malte tätt bakom som 3:a. Grattis till fin utställningsdebut!