NYHETER

2006   2007   2008   2009   2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016   2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023

2024

     

16 DECEMBER, ÅRETS LYDNADSUNGDOM 2009

 

Idag stod det klart att Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har tagit hem Sveriges hundungdoms pris för ÅRETS LYDNADSUNGDOM för tredje året i rad!

 

Ännu en gång har de visat vilket fantastiskt ekipage de är! Jättestort grattis!

 

   

12 NOVEMBER, VALPARNA ÄR HÄR!

 

Strax efter 10-tiden föddes den första valpen efter Combine Nintendo och LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream.

 

Det blev fyra hanar och tre tikar, och både Thyra och valparna mår jättebra. Thyra verkar inte speciellt trött, utan ser bara väldigt glad och nöjd ut.

 

 

   

7 NOVEMBER, VALPTRÄFF

Goldenlines Eternity Fire/Höstglädjens Weathertop

 

6 av 8 valpar ur Rainkullen kom, och vi hade en väldigt skitig men trevlig dag. Tack för att ni kom!

 

Ett stort tack till Ingrid som är en så engagerad hanhundsägare och alltid kommer och visar ett stort intresse och engagemang på våra träffar.

 

   

15 OKTOBER, SSRK TRYSERUM

Jaktprov

 

Jag och Sandra har varit på jaktprov med Ingrid och Lhine. Provet började med en landmarkering på korp, vilket blev nytt för båda hundarna. Därefter ett närsök där en av två änder skulle hämtas. Efter det var det dags för två vattenmarkeringar. Provet avslutades sedan med ett sök på 8 stycken vilt.

 

Ingrid fick problem vid vattnet och behövde hjälp att ta sig ut, men i övrigt jobbade hon på bra och avslutade med ett fint sökarbete. Lhine genomförde provet i full fart, men var lite omständig vid vattnet och ville inte gå rakt ut. Hon avslutade med ett utmärkt sökarbete!

 

Ingrid, Höstglädjens Is Mot Eld 3:e pris nybörjarklass.

 

Lhine, Höstglädjens Dreamline 1:a pris nybörjarklass.

 

 

   

9 OKTOBER, GLÄDJANDE NYHET!

 

LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream

är dräktig och väntar valpar med

Combine Nintendo

under vecka 46.

 

Vid dagens ultraljud kunde veterinären se minst 5 valpar!

 

   

4 OKTOBER, MJÖLBY BK

Mentalbeskrivning av Eldkullen

 

Sex valpar ur Eldkullen har nu känd mentalstatus. Ett stort tack till alla hussar och mattar som kom med sina hundar och var med på den här spännande dagen!

 

Systrarna Snuva, Höstglädjens Klinga Av Eld

Ingrid, Höstglädjens Is Mot Eld

Mezzi, Höstglädjens Hjärta Av Eld

 
     

3 OKTOBER, SVTK ÖSTERGÖTLAND

Viltspårprov

 

Marie och Onni, Höstglädjens Eld Och Lågor har varit på viltspårprov och blivit godkända i anlagsklassen. Stort grattis från oss, och lycka till inför öppenklassen!

   

   

26 SEPTEMBER, MJÖLBY BK

Bruksprov

 

Lhine, Höstglädjens Dreamline har tävlat appellklass spår idag. Trots halv storm hittades alla pinnarna, och vid slutpinnen hade hon gjort ett tjusigt rävskutt! Lhine blev uppflyttad med 292.5 poäng och tog hem vinsten!

 

Snyggt jobbat Sandra och Lhine!

 

Linförighet 8.58.5

Framförgående 8.5 – 7.5

Platsläggande 10 – 10

Inkallande 10 – 9.5

Apportering 9.5 – 10 

Hopp över hinder 10 -10

Platsliggning 10 – 10

 

Budföring 10-10

Spårning 7.5 – 8

 

 

   

20 SEPTEMBER, NORRKÖPING BK

Lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream vann idag lydnadsklass elit på sin hemmaklubb med 269.5 poäng.

 

Sandra var inte helt nöjd med dagens prestation, men att Thyra är nylöpt och nyparad gjorde nog sitt. Detta var förmodligen deras sista tävling för i år.

 

   

14 SEPTEMBER, VALPAR VÄNTAS V. 46

 

Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har nu blivit parad med Tino, Combine Nintendo vid tre tillfällen under fem dagars tid. Nu är det bara att hålla tummarna!

 

   

13 SEPTEMBER, GRK LINKÖPING

Goldendagen 2009

 

Ett stort grattis till Sandra med Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream och Lhine, Höstglädjens Dreamline till två fantastiska resultat på Goldendagen 2009.

 

Lhine blev placerad som 3:e bästa tik!

"Vacker feminin tik. Vackert huvud med mörka ögon. Utmärkt hals och rygglinje. Något kort överarm. Tillräckligt vinklad fram, utmärkt bak. Rör sig bra från sidan, något trångt bak. Välvisad."

 

Thyra tog hem alltihop och blev BEST IN SHOW!

"Feminin tik med vackert huvud och uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Utmärkt förbröst och bröstkorg. Utmärkta vinklar runt om. Vacker päls. Fina ben och tassar. Mycket välvisad."

 
 

   

29 AUGUSTI, ANDJAKTSPREMIÄR

 

Idag var det äntligen dags för årets första andjakt. Jag hade med mig Virus, LPI Höstglädjens Between Two Fires och även hennes dotter Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere som fick jobba praktiskt för allra första gången.

 

Sandra hade med sig Lhine, Höstglädjens Dreamline som ni ser här på bilden.

 

   

9 AUGUSTI, SVSHK SÖDERKÖPING

Viltspårprov

 

Emma, Höstglädjens Playing With Fire har tagit sitt tredje 1:a pris i öppenklass och titeln SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION!

 

Stort grattis Kerstin och Emma till championatet!

 

   

9 AUGUSTI, JÖNKÖPING BK

Lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har varit på årets sista rankingtävling inför VM och NordM i lydnad. Det blev ett 1:a pris på 275.5 poäng, och med det resultatet hamnade de slutligen på en 6:e plats på rankinglistan. Fantastiskt bra jobbat, och så otroligt nära en landslagsplats!

 

   

25 JULI, LILLA RETRIEVERMÄSTERSKAPET
Inofficiellt jaktprov

 

Sandra och Lhine, Höstglädjens Dreamline gjorde idag jaktprovsdebut. De åkte dit för att få chansen att provträna, och det gick ju hur bra som helst! Lhine fick ett 1:a pris och tog även hem titeln BÄSTA GOLDEN LRM 2009!

 

Snyggt jobbat tjejer!

 

   

3 JULI, KINDA BK
Lydnads
prov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har varit i Kisa och tävlat, och vann elitklassen med 290 poäng!

 

Med det resultatet är de nu klara för sitt fjärde SM på raken! Nu kan de gå hemma och lata sig i 11 månader, innan det är dags att samla poäng till SM 2011.

 

   

26 JUNI, VADSTENA BK

Lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream var i Vadstena under kvällen och vann lydnadsklass elit med fina 299.5 poäng. Detta med en retlig 6:a på platsliggningen. Thyra lyssnade på andra förares kommandon vid nerläggande och uppsättande.

 

   

20 JUNI, NORRKÖPING BK

Inoff. KM bruks

 

Idag startade Sandra med både Thyra och Lhine på hemmaklubbens KM i bruks (lydnad + budföring x 2).

 

Lhine, Höstglädjens Dreamline blev 2:a i appellklass.

 

Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream vann lägre klass!

 
     

13 JUNI, LYDNADS-SM 2009

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream fick med en nolla på vittringen ihop 256 poäng och ett 1:a pris på dagens SM-kval! Jättebra att hålla ihop genom resten av programmet, då vittringen var dagens andra moment!

 

Sandra grämer sig över sin tabbe som orsakade nollan, och det hade räckt med en 5:a för finalplats!

 
     

6 JUNI, SKK NORRKÖPING

Nationell utställning

 

Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere stod ensam kvar i jaktklassen efter kvalitetsbedömningen, och vann klassen med en slät 1:a. Hon var en storlek för liten för domarens smak för att tilldelas CK.

 
     

22 MAJ, SBK KARLSKRONA

Lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har varit och känt på SM-upplägget i Karlskrona.

 

Av 25 startande ekipage så blev de 5:a med ett 1:a pris på 270.5 poäng! Snyggt jobbat!

 
     

13 MAJ, LRK RIMFORSA

Jaktprov

 

Idag klaffade allt och Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere fick inte bara ett 1:a pris i nybörjarklass, utan blev även provets bästa hund!

 
     

2 MAJ, SSRK VINGÅKER

Jaktprov

 

Bacill, Höstglädjens Princess Guinevere fick ett 3:e pris i nybörjarklass. Uthålligheten räckte tyvärr inte till på söket. Nu laddar vi om inför nästa jaktprov!

 
     

 1 MAJ, OESS SÖDERKÖPING

Inoff. utställning

 

Skuggan, Höstglädjens Cherokee Squaw har varit på en inofficiell utställning, där hon blev bästa veteran och slutade dagen som BIS-2. Stort grattis till familjen Ekdahl!

   
     

25 APRIL, FINLAND

Lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream har varit och tävlat lydnad på finsk mark. Thyra var het, men Sandra höll ihop henne och det blev ett 1:a pris på 274.5 poäng, och därmed ett FINSKT LYDNADSCHAMPIONAT!

 
     

18 APRIL, VALDEMARSVIK BK

Lydnadsprov, DM

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream slog på stort och tog sina första SM-poäng inför nästa års SM och blev även DISTRIKTSMÄSTARE 2009 när de vann lydnadsklass elit med 298 poäng!

 
     

12 APRIL, SKK KISTA

Internationell utställning

 

Edda, Höstglädjens Dreammaker stod 4:a i konkurrensen på sin öppenklassdebut.

 

Grattis Johanna och Edda!

 
     

 16 MARS, ÅRSMÖTE ÖSTERGÖTLANDS KENNELKLUBB

 

Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream blev, för andra året i rad, utsedd till ÅRETS ALLROUNDHUND för sina fina resultat inom jakt, lydnad, bruks och utställning under tävlingsåret 2008!

   
     

14 MARS, MOTALA BK

Lydnadsprov

 

Sandra och Lhine, Höstglädjens Dreamline debuterade i lydnadsklass III i det tunga snöslasket.

 

Yngst i klassen, inte ens 2 år fyllda, så fick Lhine dagens enda första pris och tog hem vinsten med 284 poäng!

 
     

8 FEBRUARI, SSRK MJÖLBY

Nationell utställning

 

Igor, Höstglädjens Sir Bors fick en slät 1:a och stod som 1:a i jaktklasskonkurrensen.

 

Ingrid, Höstglädjens Is Mot Eld vann juniorklass med HP på sin officiella utställningsdebut!

 
     

6 JANUARI, MY DOG 2009

Internationellt lydnadsprov

 

Sandra och Thyra, LPI LPII LPIII LPELIT SLCH FINLCH Höstglädjens Golden Dream gjorde en fin årsdebut när de gick ut först av 26 ekipage på Svenska mässan i Göteborg och satte ribban högt med ett 1:a pris på fina 281.5 poäng, vilket sedan räckte till en 6:e placering! 

Jag var med som resesällskap, och fick äntligen se detta härliga ekipage live på lydnadsplanen för första gången!