Lydnadstävling på Vadstena BK


Nhora, LD STARTKLASS Höstglädjens Living A Golden Dream.

Idag var det dags för mig och Nhora att åka till Vadstena brukshundklubb igen för att försöka ta vårat tredje och sista uppflytt i startklass lydnad. När vi var där för en månad sedan så kändes Nhora låg och osäker, och jag valde att bryta och ta fram en leksak på planen. För att Nhora inte skulle ha det i minnet idag så åkte vi till Vadstena brukshundklubb och tränade i onsdags. Ett väldigt bra och roligt pass! Hon fick även strosa runt på planerna en stund och lukta och undersöka saker själv.

Sedan den förra tävlingen har Nhora accepterat Ahril och flocken har blivit en flock. Även om hon nu är skendräktig istället så har hon känts som den normala Nhora igen på träning, och imorse visste hon att vi skulle iväg på något roligt! Istället för att ligga i sin lya under sängen så var hon med när jag gjorde ordning frukost, och hon åt till och med upp sin frukost!

Vi var på plats i god tid, för jag hade inte läst PM:et jättenoga. Klass I skulle visst köra före startklass, men då hade vi gott om tid på oss och kunde ta en ordentlig promenad före lottningen. På lottningen drog jag startnummer 1, vilket kändes perfekt för det skulle vara en paus mellan klasserna. När alla i klass I var klara så fick vi till och med en tid när vi skulle starta. Lyxigt!

Vi värmde upp med kamplek och ingångar till sidan, och när jag såg att domaren och tävlingsledaren började bli klara så tog jag in Nhora i handen och lät henne tugga i sig en köttbulle medan vi gick i en cirkel. Det var lite trångt vid ingången till planen, och jag ville inte att hon skulle råka tappa fokus.

Nhora kändes glad och taggad när vi gick in på planen, och följsamheten kändes jättebra! Tyvärr så gjorde jag något galet när vi gjort halt och skulle göra vänster om halt, för Nhora gjorde ett högt hopp i vändningen och blev sedan stående. Fin inkallning, fint sättande under gång. Apporteringen gjorde hon också jättebra, även om det blev en tempoväxling efter att hon gripit apporten. Vid fjärrdirigeringen så satte hon sig upp på tävlingsledarens kommando, men hon gjorde ett jättesnabbt läggande! Vi avslutade sedan med ett fint hopp över hinder.

Det kändes jättebra när vi var klara inne på planen! Nhora var pigg och glad, hade fullt fokus på mig blev inte störd tävlingsledaren eller domaren som rörde på sig för att ha koll på allt. Ett uppflytt kändes det absolut som att hade fått, men poängen hade jag ingen aning om. Jag och Thone har tävlat för dagens domare en gång. Vår andra start i klass I, som kändes så himla bra men bara resulterade i 259.5 poäng för att min bröstkorg rörde sig vid varje kommando.

Det är faktiskt något jag jobbat med framför spegeln, att räta på mig och dra tillbaka axlarna så att överkroppen inte rör sig så mycket när jag står still och ger kommandon, och det visade sig i protokollet att det har gett resultat för idag fick inte jag ett enda avdrag!

Dagens resultat blev 176.5 poäng, vårat tredje uppflytt, titeln LD STARTKLASS och en 2:a placering av 10 ekipage! Vi fick även dagens högsta betyg på helheten i startklass. Det blev en hel del avdrag för sneda sättanden, och det var nog inte för att Nhora inte vände in rumpan ordentligt utan tvärtom. Den hamnade nog lite bakom mig istället.

Följsamhet 8 Står upp vid avslut. Hoppar vid vänster om.
Inkallning 9.5 Snett sitt.
Sitt under marsch 9 Snett sitt.
Apportering 9 Bra gripande. Snett sitt.
Fjärrdirigering 8 Sitter på tävlingsledarens kommando.
Hopp över hinder 9.5 Snett sitt.
Helhetsintryck 9 Trevligt ekipage. Bra samarbete.

27 september, 2020 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: