Kökssäsongen har börjat

När Thone är skendräktig så är hon väldigt lugn inomhus, men nu är skendräktigheten över och det känns som att vi har två 9-månadersvalpar här hemma. Under skendräktigheten svarade inte Thone på Nhoras lekinviter, men nu är det världens röj igen. Båda två blir jätteglada när jag kommer hem från jobbet och dom drar upp varandra, så det blir typ totalt kaos. Mitt i kaoset står Lhine och med stora ögon och undrar vad det är som händer.

Den här veckan har den så kallade kökssäsongen dragit igång, för att vi ska få det lite lugnt och trevligt om kvällarna. Thone och Nhora har fått träna ett par minuter tre kvällar i rad, så länge som 1 deciliter torrfoder räcker, och det gör världens skillnad. Efter att de har fått träna så behöver de inte tugga på varandra hela tiden.

Än så länge har jag inte haft någon plan alls när vi tränat, utan det har blivit lite tricks. Thone har fått träna på att sitta fint och att vända ifrån mig när vi stått nos mot näsa. Nhora har också fått träna på att sitta fint och så har hon fått börja lära sig att följa en targetsticka med nosen.

Jag ska försöka sätta mig ner och göra planer för de här små träningspassen, och liksom ha ett fokus varje vecka så att det inte bara blir slaskträning. För Thone kommer det nog bli en del tricks, medan jag tänker att jag och Nhora kan träna på moment inför nybörjarklass i rallylydnad.

13 november, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: