Nhora 8 månader

Tiden bara rusar förbi, och idag fyller lilla Nhora 8 månader! Eller lilla och lilla, hon är inte så liten längre. Iallafall inte i mina ögon, det beror väl lite på vad man jämför med. Men höjdmässigt är hon väl ungefär som Thone. Hon är inte så liten i huvudet heller, så det är dags för mig att börja växla upp i träningen och tänka både större och längre.

Vi har t.ex länge tränat på fotpositionen med ingångar, ingångar, ingångar, vändningar på stället och stegförflyttningar åt höger med hjälp av en fryst godishand. Sedan har jag försökt banta ner intresset för min hand, och även provat lite fooddrive. Det var inte särskilt svårt att få henne att förstå skillnaden på när handen är utanför hennes huvud och när den är ovanför hennes nos.

Länge tränade vi liksom på stället, utan att röra oss framåt, förutom med fooddrive. I förra veckan provade jag att låta henne göra ingångar framifrån och sedan ta några få steg framåt och hon hängde på direkt i fin position. Emellanåt försökte hon slicka och gnaga på min hand, men efter att jag varit snabb och belönat ett par gånger innan hon började gå på min hand så förstod hon att handen inte gav något.

Även om hon fortfarande är en valp, så börjar det liksom bli hund av henne. Det känns som att det är dags för mig att fundera på vad vi vill göra i vår och under nästa år, och börja träna mot de målen.

16 oktober, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: