Här snarkas det gott

Evelina sover, Lhine sover, Thone sover och Nhora ligger och snarkar högljutt.

Igår undrade Lenny om jag ville ha hjälp med någon apporteringsträning idag, vilket jag såklart ville, så efter att jag och hundarna varit och lämnat Evelina på förskolan så åkte vi till skogen och tränade en stund. Vi började med Nhora, som fick sitta och titta på när Lenny lade ut ett sök. Det blev inte alls som jag hade tänkt, men det är ju bara bra.

Nhora var jätteduktig, och hämtade in tre dummiesar helt själv. När jag skickade ut henne tredje gången så fick Lenny följa med ut och vandra omkring som lite draghjälp. Åtta dummies låg i söket, och hon fick hämta in fem stycken. Det kanske var lite mycket, men hon gjorde det väldigt bra!

Lenny fick kasta två markeringar åt henne också, och det var inte heller några konstigheter.

Medan jag gick och bytte hund så lade Lenny ut ett sök till Thone. Hur det skulle gå att träna med henne idag visste jag inte, men jag räknade med att det kanske inte skulle gå alls. Hon är väldigt skendräktig, men när jag tog ut henne ur bilen så verkade hon ha glömt bort det helt. Hon fick rusa av sig en stund innan jag tog in henne till sidan, och så tränade vi jaktfot fram till söket.

Thone var kanonduktig, och dummiesarna kom in snabbt! När det bara fanns två kvar där ute så funderade jag på om det skulle räcka, men kände ändå att hon behöver få det lite svårt så jag skickade henne igen. Nu fick hon leta en bra stund, men hon låg i och hittade den sjunde också.

Det fick bli två markeringar till Thone också. En som hon bara kunde höra och en som hamnade bakom Lennys linje. Han var beredd på att springa ifall Thone knallade, men hon satt jättestadigt. Jag och Lenny ropade högt till varandra, och Thone satt och väntade på rätt ord. Hon var verkligen kanonduktig idag. På vägen tillbaka till bilen så tränade vi jaktfot igen, och hade Lenny en liten bit framför oss som störning. Thone gick avslappnat och lugnt och höll sin position.

När jag hämtat Evelina på förskolan och vi ätit mat här hemma så gick vi ut för att plocka löv, och Thone fick hänga med ut. Evelina tycker att de röda löven är så fina, och jag fick en idé om att ha löv och en ljusslinga i en glasburk. När vi fyllt en liten påse med löv så gick vi in och sorterade ut de finaste, som Evelina sedan fick lägga i glasburken. Den står nu och lyser fint i hennes fönster.

Vi har haft ett väldigt kallt och blött höstväder här den senaste tiden, men idag var det ganska fint väder. Det regnade inte iallafall, så när Evelinas lövlampa var klar så tog vi med oss hundarna och gick ut och lekte i två lekparker. Det kändes som att det var bäst att passa på att njuta av att det inte regnade, och vi gick inte hem igen förrän det var dags för Evelina att äta kvällsmat.

22 oktober, 2019 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Här snarkas det gott”

  1. Annika i Lindby:

    Låter som en härligt aktiv dag! Trevligt med lövlampa!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: