SKK Norrköping

Nhora, Höstglädjens Living A Golden Dream BIR-valp Nordic Dog Show Norrköping.

Igår fyllde hon 6 månader, och idag var det dags för debut i valpklass på en SKK-utställning. Vid 7-tiden imorse åkte vi mot Nordic Dog Show i Norrköping, för att vara på plats i god tid och låta Nhora hinna få landa innan det var hennes tur att gå in i ringen. Hon var den enda goldenvalpen idag, men jag har inte varit mindre nervös för det. Nästan tvärtom. Tänk om vi inte skulle få HP?

När vi var framme så gick jag först och satte upp tältet vid goldenringen, och ställde sedan min stol och väska vid den ringen som Nhora skulle bedömas i. Efter det gick jag och hämtade Nhora, och vi gick omkring på området, tränade på rörelserna och så lät jag en manlig bekant känna igenom henne.

Nhora skötte sig fint i ringen idag, och vid rörelserna kände jag att träningen har gett resultat. Hon blev lite stel när domaren kände igenom henne, han var väldigt noggrann, men han verkade inte bry sig om det utan han sa något roligt till henne och bara fortsatte. Rörelserna blev mycket bättre idag, även om Nhora låg på lite för mycket i kopplet. Det är bara att träna vidare!

När kritiken var klar så kom domaren fram med BIR-valprosetten till oss. Yes! Han gav oss en muntlig kritik, med många fina ord. Bland annat att hon var väl vinklad fram och bak. Han tyckte även att hon rörde sig bra fram och från sidan. Hon tog inte ut stegen bak ordentligt än, men att det nog skulle komma med åldern.

Nöjda och glada tog vid sedan med oss våra saker och flyttade in i tältet, tillsammans med mamma, Bodil och Märta. Jag skulle ställa Bodil och Märta åt mamma, och medan vi väntade på att bedömningen för golden retriever skulle börja så blev vi lite fundersamma på hur det skulle gå idag. Amerikansk cockerspaniel gick först i ringen, och det såg ut som att det bara var en hund i varje klass som fick Excellent.

Det blev ett par Very Good i början av goldenhanarna, men i öppenklass blev det fler Excellent. Det var inte helt lätt att försöka se ett mönster, men jag började ana att hon kanske inte villa ha för långa hundar?

Märta ställdes i unghundsklass, och fick Excellent och blev 2:a med CK! Bodil ställdes i öppenklass, och fick också Excellent! Mamma hoppades på att båda två skulle få sitt andra Excellent idag, så det var ju jätteroligt att det blev två Excellent och dessutom ett CK! Nu är de liksom färdiga i utställningsringen.

Jag och Nhora stannade kvar för att ta ett varv i BIS-ringen, och mamma stannade kvar för att hålla oss sällskap. Det var domaren som dömt golden som skulle döma BIS-valp. Hon var också väldigt noggrann, och tittade på tänderna stående rakt framför hundarna. Nhora tyckte inte det var ett dugg konstigt när domaren gick igenom henne i uppsamlingsringen. Kanske att en liten polett trillat ner idag, efter att tre hundkunniga människor klämt och känt på henne.

Nhora rörde sig bra i uppsamlingsringen, men sen i BIS-ringen gick det lite för fort igen. Någon placering blev det inte, men det var ändå väldigt roligt att få ta ett varv där inne och visa upp Nhora.

”6 månaders feminin tikvalp med utmärkt huvud och uttryck. Välformat nosparti
med starka käkar och rejält saxbett. Något framskjuten i sin skuldra. Välvinklad överarm.
Välformad bröstkorg med gott djup. Välvinklat bakställ. Rör sig väl från sidan,
något trångtbak och rullar något över ryggen. Bra päls.”


Kunde inte låta bli att köpa den största BIR-valprosetten!

17 augusti, 2019 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “SKK Norrköping”

  1. Gunilla:

    Grattis en blivande stjärna du har.

  2. Annika i Lindby:

    Grattis! Så roligt!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: