Vilka skräpdagar för hundarna


Fina Thone, som nu mest påminner om en urfälld labrador.

Ja, den här veckan blev ju inte riktigt som den var tänkt. Jag var ledig i tisdags och onsdags, och planen var att medan Evelina var på förskolan skulle jag och hundarna åkt till hundungdom eller brukshundklubben för att träna lite och så hade jag tänkt sitta i gräset med kameran medan dom busade och strosade omkring. Men istället blev jag hemma med en förstoppad Evelina. Det regnade hela dagarna också, så hundarna fick bara vara hundar.

Evelina tror inte att man får göra nummer två på förskolan, och när hon då har stopp i magen så är det ju bättre att hon är hemma där hon kan gå på toaletten i lugn och ro. Tack och lov så släppte det under onsdagen, utan smärta och gråt. Hennes mage har fungerat bra väldigt länge, så varför hon blev förstoppad nu vet vi inte. Hon var lite hängig i söndags och kändes febrig i måndags, och det tillsammans med värmen blev kanske inte så bra.

I tisdags och onsdags provade jag att låta Lhine och Nhora gå tillsammans på promenad. Att ha Nhora lös samtidigt som jag hade Lhine i ena handen och Evelinas vagn i handen kändes lite överkurs, så Nhora fick ha flexikoppel för att hon skulle kunna röra sig i sin takt. När jag och Nhora går på promenad så är det koppelträning när hon är i koppel, och så försöker jag låta henne gå lös så mycket som möjligt där det passar. Vi går inte så långt, men är ute en bra stund och hittar på saker.

Hur som helst, att låta Nhora ha flexikoppel funkade riktigt bra. Jag gjorde likadant som när hon går i vanligt koppel, så när det tog stopp i flexit så stannade jag och hon fick komma tillbaka och få en godis vid min sida. Det blev lite längre promenader än vad vi brukar ta, men mycket kortare än vad Lhine är van vid. Lhine hann bajsa iallafall, och bara hon slipper bajsa på tomten så är hon nog nöjd. Sen fick Lhine och Nhora vara ensamma hemma medan jag och Evelina tog en längre promenad med Thone.

Igår var det dags för jobb igen, och på kvällen var jag jättetrött och orkade inte göra någonting alls med hundarna. Det blev typ att duscha och gå och lägga mig. Idag öppnade jag på jobbet, så klockan ringde vid 5.30 för att jag och Evelina skulle hinna med att ta en promenad med Lhine och Nhora och sedan en promenad med Thone. Evelina var jättetrött, så mitt tidsschema sprack. Hundarna skulle bli ensamma lite längre idag, så jag ville inte bara låta dom vara på tomten. Idag blev det alltså att försöka ta en promenad med alla tre!

Det gick väl skapligt bra, men jag kunde inte ha Nhora lös så mycket. Vi var ju ute samtidigt som alla andra skulle morgonrasta sina hundar. Alla tre hann bajsa, och när vi kom in gick dom och lade sig och vilade. Dom fick gå ut på tomten en snabbis innan jag och Evelina skulle åka, och när jag ropat in dom och Thone fått gå in i sovrummet så gick Nhora och lade sig hos Lhine. Det känns så skönt att Nhora redan har lärt sig rutinen för när hon ska vara ensamma, och inte sitter vid kompostgallret och hoppas på att få följa med.

Jag ska jobba imorgon med, och dessutom ett par timmar extra. Bra för plånboken, men jag hade behövt komma hem vid 15.30 istället för 17.45. Nhora och jag ska iväg på äventyr på söndag, och det hade varit skönt att vara klar med förberedelserna i lite skaplig tid och komma i säng tidigt. Men, men. Det löser sig väl.

14 juni, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: