Valpkurs, andra tillfället

Idag var det dags för det andra tillfället på valpkursen. Jag har känt mig seg och lite halvkrasslig sen i fredags, och inte helt oväntat så blev det värre idag när jag är ledig, så jag kände mig inte sådär jättesugen att åka iväg på valpkursen. Men, jag hade kunnat må värre och jag ville inte missa något. Dessutom skulle Evelina vara hos sin farmor och farfar under tiden, vilket hon såg fram emot!

När jag lämnat av Evelina så tog det inte många minuter innan det soliga och varma vädret slog om till regn och åska. Ju närmare Mjölby vi kom, desto mer regn. Vad kul, eller inte. Jag var inte alls klädd för det vädret, och hade inget ombyte heller. Men, vi hade sån tur att vi fick uppehåll under hela kursen. Mulet, svalt och skönt!

Idag fick vi bland annat göra en till rolig inkallningsövning, prova omvänt lockande, träna på hopp-stå, spontan kontakt och fortsätta med filtträningen. Nhora var jätteduktig, även om hon var lite mer nyfiken på kurskamraterna idag. Hon blev inte lika störd idag som sist när någon av de andra hundarna skällde eller hade andra ljud för sig. Hon kunde tänka sig att hänga med i skällandet, så vi fick allihopa tips på vad vi kunde göra om någon av de andra hundarna började skälla.

Även idag kände vi oss nöjda när vi åka hem från kursen, och nu har vi en massa roliga övningar att träna på här hemma! Min kropp tyckte nog att jag skulle stannat hemma istället, nerbäddad i sängen, för nu håller jag nästan på att hosta ihjäl mig och näsan har börjat rinna.

19 juni, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: