Tillbaka i verkligheten

Nu är Lennys föräldraledighet slut, vilket innebär att hundarna kommer vara ensamma hemma ett par timmar några dagar i veckan när vi båda jobbar. Idag blev en sådan dag, och det verkar gått bra! Nhora såg nyvaken ut när Lenny och Evelina kom hem, och hade inte kissat på golvet så förmodligen hade hon bara sovit och vilat.

Thone och Nhora vill busa och röja typ hela tiden, så när de är ensamma hemma så får Nhora vara i köket med Lhine medan Thone får vara i sovrummet. Det får vara så tills dom inte är lika röjiga. Lhine behandlar Nhora som luft, och verkar nästan tycka det är skönt att vara ensam hemma ibland. När jag tar på mig arbetskläderna så går hon och lägger sig, och jag är så glad att över att Nhora får se och lära av henne.

Vi började lite smått med ensamhetsträning nästan direkt efter att vi hämtat hem Nhora, och delade av med kompostgaller vid köket eller vardagsrummet så att hon inte kunde vara med oss dygnet runt. Sedan när Nhora var 10-11 veckor började vi tänka på att lämna hundarna ensamma en liten stund varje dag, och utökade tiden vartefter. I lördags blev det ett par timmar, när vi var och tog andra vaccinationen mot TBE och gick på stan en stund. Ett litet prov inför idag. Det var lite nervöst att se vad vi skulle komma hem till, men allt var lugnt då också så idag kändes det inte så nervöst att låsa dörren och åka till jobbet.

Innan någon tycker att vi är hemska som lämnar en 14-veckorsvalp hemma medan vi jobbar så kan jag ju tillägga att det handlar om ungefär två dagar i veckan, och max 5 1/2 timme. Den här veckan blev det bara idag, och mycket kortare tid. Sen så är hon ju inte ensam, utan har sällskap av Lhine. Dessutom går jag upp i god tid, för att hinna med promenader och så.

27 maj, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: