Årets första träning på hundungdom

Jag tycker att träningen här hemma på tomten har känts väldigt bra med Thone, så idag packade vi träningsväskan och åkte till hundungdom för att köra igenom alla moment i lydnadsklass I. Lhine fick följa med för att vakta bilen, eftersom att det tyvärr finns folk till allt, och Nhora fick följa med och skutta runt nere på planen en stund.

Igår kände jag mig lite ledsen och misslyckad med Nhora, även om jag försökte intala mig att hon bara är en bebis. Efter att pratat med mamma en stund igår på kvällen kändes det lite bättre, och nu känner jag mig inte ett dugg misslyckad. Jag och Nhora hade det jätteroligt och mysigt på hundungdom. Vi strosade omkring och när hon inte hade koll på mig så sprang jag åt andra hållet, lade mig platt i gräset och ropade på henne. Hon kom i full fart och fick godis och kamp som belöning.

Med två leksaker körde vi byteslek och apporteringslek, och när jag kastade iväg den ena leksaken kom hon tillbaka raka vägen till mig. Nhora var nyfiken på träapporten som låg vid träningsväskan, så jag provade att kasta iväg den och den plockade hon upp och kom in med i full fart.

Här hemma har jag suttit i öppningen mellan kompostgallrena som jag delat av tomten med, och fått fånga Nhora i mina armar när hon försökt springa över mig. Det var riktigt kul att se att det gett resultat, och att hon sprang till mig. Inte förbi eller runt, utan till mig.

Thone och jag körde som sagt igenom momenten i lydnadsklass I, och det kändes superbra! Vi har en del att fila på, men det känns lite surt att jag har missat anmälningstiden till två tävlingar nu i slutet på maj. Aja, det finns två tävlingar i juni som vi kan vara med på och tills dess hinner vi ju träna ännu mera!

14 maj, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: