”Nhora kan vara med som störning”


Söt som en docka, men en riktigt terrorist.

De senaste två dagarna har jag och Nhora tränat vidare på sitt och omvänt lockande. Igår hade jag en burk med korv på golvet, som jag lade handen över när hon försökte ta för sig. Det tog inte lång tid innan hon förstod att hon inte fick det hon ville ha förrän hon lät bli burken. Jag gjorde samma sak med korv i handen, som inte öppnades förrän hon slutade slicka och bita på handen.

Det använde jag sedan till att försöka få henne att sitta still en liten stund efter att hon satt sig ner och fått belöning för det. Hon är väldigt hoppig och studsig, men har börjat förstå att man inte får godis förrän man sitter still och väntar på godiset. Idag har hon duktig suttit kvar ute på tomten när jag försökt få med henne in, så vi får nog lägga lite krut på ordet ”Varsågod!” innebär att man får avsluta det man höll på med.

Under kvällen, medan Evelina tittade på tv, så passade jag på att gå ut och träna med Thone. Nhora som låg och sov vaknade förstås, så hon fick följa med ut så att jag kunde ha koll på henne. Hon var med och ställde upp rutan, och det var inte lätt med hennes hjälp. Superkul med band att slita och dra i! Gräsmattan är jättetorr, så skruvarna fick ju inget fäste heller.

Jag gick och hämtade plastbädden och tänkte att Nhora kunde vara i den, om jag droppade en godisbit i den med jämna mellanrum. Det funkade väl en liten stund, men sen var det ju mycket roligare att försöka jaga sin mamma och terrorisera henne när hon var still i fotposition.

Jag har delat av tomten med kompostgaller, men gjort en öppning på mitten som jag kan öppna när vi vill använda hela tomten och där fick jag stänga igen så att jag och Thone kunde vara på ena sidan och terroristen på andra sidan. Avståndet till rutan blev mycket kortare, men jag behövde ändå backa i träningen och påminna Thone om positionen i rutan.

24 april, 2019 | 1 kommentar »

1 kommentar till “”Nhora kan vara med som störning””

  1. Rebecca:

    Härlig men svår störning i träningen ?
    Kan jag fråga vad du ger för valpfoder?

    SVAR: Hon äter Eukanuba Growing Puppy Large Breed.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: