Lydnadstävling på Söderköpings BK

181103

Thone, hon är lite smått fantastisk! Trots väldigt lite träning och aktivering de senaste fyra veckorna, p.g.a många och långa arbetsdagar, så har vi idag tagit vårat andra 1:a pris i lydnadsklass I!

Den här veckan skulle jag bara jobbat måndag och torsdag, och tänkte att vi skulle hinna få till ett par träningspass i dagsljus, men det blev jobb tisdag och onsdag också. I tisdags och torsdags var vi ute och tränade lite grann i mörkret efter jobbet, och jag kände att vi tappat jättemycket i fotgåendet. Igår blev det en ledig dag, och då blev det ett rejält pass i dagsljus. Vi körde igenom alla momenten i klass I, och det kändes bra så jag bestämde mig för att vi skulle åka på dagens tävling.

Det var ingen lätt tävling idag, för klass 3 gick samtidigt på samma plan. Thone och jag tränar ju själva, så ni kan ju gissa vilken störning det blev för henne! Startnumret fick man när man anmälde sig inne i klubbstugan, och jag och Thone fick startnummer 1. Det kändes rätt skönt, och i efterhand är jag väldigt glad över att jag inte behövde se hur svårt många av hundarna i klassen hade det inne på planen och vilka betyg de fick. Jag tror det var tre stycken som nollade fria följet…

Thone och jag hade fin kontakt när vi gick in på planen, men hon var inte riktigt med mig i början av fria följet. Vi gick i riktning mot klass 3-ekipaget som utförde fartiga moment. Bitvis gick hon riktigt bra, så som jag vill ha det, men emellanåt gick hon liksom bara vid sidan. Fria följet var det enda momentet jag såg vilket betyg vi fick på, och det kändes lite sådär att se domaren hålla upp 6.5… Det hade inte känts så dåligt.

Ställandet gjorde hon bra, trodde jag. På inkallningen fick jag ge ett extra kommando vid nedläggandet, för då gjorde klass 3-ekipaget något kul igen. Läggandet inga konstigheter. Sen var det då dags för rutan. Vårat mest spännande moment. Det var full fart ut och in i rutan. Hon reagerade på mitt stå, men stannade inte helt, så jag fick ropa en gång till för att hinna få stopp på henne innan hon hamnade utanför rutan. Hon nosade en del när jag lagt ner henne, och det var nog en lugnande grej. På uppsittet fick vi avdrag för kroppshjälp(?).

Apporteringen gjorde hon jättebra, men även här fick vi avdrag för kroppshjälp(?). I fjärren gjorde hon jättefina skiften, men jag fick ta till ett extra kommando när huvudet gled iväg mot klass 3-ekipaget igen. Här fick vi återigen avdrag för kroppshjälp(?). Hoppet gjorde hon bra, men domaren tyckte att hon var för studsig i avslutet. Sändande runt kon gjorde hon kanonsnyggt! Hon brukar bli ganska vid när hon rundat konan, men idag var det inte mycket luft mellan Thone och konan.

Jag kände mig jättenöjd när vi var klara, med tanke på förutsättningarna! Trots att Thone blev störd av det andra ekipaget så utförde hon alla moment med bara några mindre missar liksom. Mycket fart, mycket glädje och en som tävlade i samma klass tyckte nästan att hon reagerade lite för fort på mina kommandon.

Vi var nio ekipage i klass I, så det blev en stunds väntan innan det var dags för gruppmomentet. Klass 3 höll fortfarande igång, men vi fick göra gruppmomentet så långt bort som möjligt och med hundarna i riktning mot klass 3 så att de inte skulle sitta och vrida på sig. Thone satt stilla och fint, så det blev full pott.

Vad vi hade fått för poäng, förutom på fria följet och gruppmomentet, hade jag ingen aning om och väntan på prisutdelningen blev lång. När resultatlistan sattes upp på anslagstavlan var jag först fram och tittade, och vi hade fått ett 1:a pris! Det var lite på håret igen, med 259.5 poäng, men det var ett 1:a pris! Tjoho! En 3:e placering blev det också!

Med tanke på att vi fick 260 poäng sist, med en 5:a på läggandet och en 0:a på rutan så skulle det bli väldigt spännande att se poängen och domarens kommentarer. Jag hann bli väldigt frusen och få huvudvärk innan det var dags för prisutdelning, så när den var klar åkte vi hem direkt. Jag tittade inte på protokollet förrän jag ringde mamma, och vi funderade båda två på vad KH kunde stå för och vad jag eller Thone gjort?

Nu vet jag att det står för kroppshjälp, och jag har funderat en hel del på vad jag kan ha gjort. I fotgåendet är det ju lätt att man råkar vrida sig för mycket, men vad hade jag gjort vid de övriga momenten?!? Nu har jag faktiskt stått framför köksdörren och gjort uppsitt, och jag rör på bröstkorgen när jag säger ”Sitt!”. Förutom att hålla armar och axlar i styr så måste jag träna på att hålla bröstkorgen still. Ha, ha.

Fritt följ 6.5 Står vid halt. Ss. Växlar position. KH vid sväng.
Ställande under marsch 7 Steg flera.
Inkallande 8 DK läggande.
Sättande el. läggande under marsch 10 Bra transport + läggande.
Sändande med läggande 6 Steg vid ställande. Extra kommando. Nosar. KH avslut.
Apportering 8 Slarv upptag. KH avslut.
Fjärrdirigering 8 DK sättande. KH avslut.
Inkallande med hopp över hinder 8 Studs mot förare avslut.
Sänd runt en kon 10 BRA.
Sittande i grupp 10 BRA.
Helhet 9 Trevligt ekipage. Bra samarbete. Lycka till i framtiden.

3 november, 2018 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lydnadstävling på Söderköpings BK”

  1. Annika i Lindby:

    Grattis! Så roligt för er!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: